Кирил Десподов за четвърти път е Футболист №1 на България

...
Кирил Десподов за четвърти път е Футболист №1 на България
Коментари Харесай

Десподов отново е №1 в България, пред него останаха само Стоичков и Бербатов

Кирил Десподов за четвърти път е Футболист №1 на България за годината. Нападателят на ПАОК завоюва премията за трета поредна година, а с наградата, който взе през 2018-а, оформя достижението си.

Втори остана Илия Груев, който игра за Вердер в Германия и британския Лийдс през 2023-а, като с отбора от Острова се бори за промоция във Висшата лига. Трети е Ивайло Чочев (ЦСКА 1948 и Лудогорец).

А четирите статуетки за състезател на годината у нас го подреждат еднолично трети във безконечната класация измежду тези, които са достигали до премията. Тази вечер Десподов изпревари Христо Бонев и Ивелин Попов, които са печелили наградата по три пъти.

Така пред капитана на националния тим на България остават единствено Димитър Бербатов с неговите 7 първи места, както и Христо Стоичков - победител в анкетата пет пъти.

Десподов завоюва в 63-ото издание на конкуренцията, в която гласоподаваха 111 спортни публицисти. Първата ранглиста в този тип е от далечната към този момент 1961-ва, когато печели вратарят Георги Найденов.

За първи път печели състезател от гръцки клуб - Десподов се подвизава в ПАОК след трансфер от Лудогорец.

А за него това е първи приз с екипа на отбора от Солун, откакто предходните завоюва като футболист на Разград (два пъти) и ЦСКА.

Любопитно, за девети следващ път нападател печели премията за Футболист №1. Поредицата започва след успеха на вратаря Владо Стоянов през 2014 година

За най-хубав треньор публицистите избраха Илиан Илиев, който съчетава длъжността в Черно море и националния тим на България. Клубният му отбор води борба на върха в класирането в родното състезание, а националите записаха сполучливи мачове с Унгария и Сърбия в дебютните му дни през есента на 2023-а, давайки очаквания за напредък през актуалната година.

Втори е Ивайло Петев (Лудогорец и Университатя), а трети - Георги Дерменджиев (Лудогорец).

№1 при дамите за шести път е Евдокия Попадинова, играла за италианските Лацио и Сасуоло в границите на 2023-а. Тя получи премията от селекционера на женския ни народен тим Силвия Радойска.

Ето и още значими спечелили в класациите:

Мъжество и темперамент " Лъвско сърце ": Наградата отиде при Петър Хубчев, който от повече от година води борба с тежко заболяване. От името на именития защитник я взе синът му Валери.

Най-красив гол на годината:

Вкара го Асами Фадига за Левски против Айнтрахт, в добавеното време при 1:1 в квалификациите в Лигата на конференциите.

Специалната премия за повсеместен принос и отдаденост:

Стилиян Петров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР