Кирил Десподов по всяка вероятност ще бъде новият капитан на

...
Кирил Десподов по всяка вероятност ще бъде новият капитан на
Коментари Харесай

Кирил Десподов е фаворит за нов капитан на националния отбор

Кирил Десподов по всяка възможност ще бъде новият капитан на националния на България, като решението е на новият селекционер на трикольорите Младен Кръстаич, който ще дебютира на поста на следващия ден вечер в семейството против Гибралтар от шампионата Лига на нациите.

Голямата звезда на отбора ни Десподов е най-опитният в отбора ни измежду извиканите за последните два дуела от Лигата на нациите със своите 31 мача, а също така е и футболистът с най-вече голове - 6.

До момента Кирил Десподов беше трети капитан на " лъвовете ", като лентата нормално се носеше от Георги Костадинов или Николай Михайлов, които в този момент обаче са отвън състава. За футболиста на Лудогорец обаче това няма да е първият случай, в който той извежда отбора ни с капитанската лента, откакто към този момент го е правил на два пъти през 2021 година - в контролата с Русия и международната подготовка против Северна Ирландия.

Двубоят България - Гибралтар от Лигата на нациите на стадион " Хювефарма Арена " в Разград е в петък (23 септември) от 21.45 часа и ще бъде излъчен онлайн в ефира на Българска национална телевизия 3 и онлайн на bntnews.bg/sport Студийната ни стратегия започва в 21.00 часа.

Междувременно пък дебютът на Младен Кръстаич отпред на трикольорите на следващия ден вечер ще го трансформира в 13-ия чужденец, който е водил националния ни тим в 102-годишната му история.

Статистиката демонстрира, че небългарските треньори рядко остават дълго време отпред на " лъвовете ", като върхът се държи от Рудолф Витлачил, който e водил България в общо 17 мача.

Ето ги и тримата задгранични треньори с най-вече мачове отпред на България:



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР