Кирил Балдев вече е добре познато име - поне на

...
Кирил Балдев вече е добре познато име - поне на
Коментари Харесай

Момчето, което прави добро

Кирил Балдев към този момент е добре познато име - най-малко на пенсионерите в 10 села в страната и на над 20 читалища. Макар да е единствено на 17 години, той от три години провежда благотворителни акции и откакто съумя да зарадва 20 читалища с по към 300 книги и да помогне с хранителни артикули обществено слаби и самотно живеещи пенсионери, в този момент на ход е идната му самодейност - козунак за всеки пенсионер. Днес в Пловдив 11-класникът, който другояче живее в Пазарджик, разгласи пред медии своята нова концепция. А тя е простичка - хора, които другояче не могат да си го разрешат, да получат козунак за Великден.

Момчето, което прави положително, е избрало 10 села, в които към този момент е раздавало събрани по този метод хранителни артикули за Коледа- три от селата са от община Марица, останалите са във Видинско. В листата му, формиран от кметовете на общо десетте села, има хора, останали отвън обществената сфера заради разнообразни аргументи, само че множеството са самотно живеещи пенсионери. Даренията се събират посредством обществените мрежи, Кирил има профил във Facebook и там афишира своите планове, а го поддържат доста хора - и негови връстници, и по-възрастни. Сред подкрепящите го има народен представител, хора от шоубизнеса, сладкарници...
" Човек се ражда с разнообразни гении и цели - споделя Кирил. - До 13 годишната си възраст не се замислят прекомерно кое е положително, какво е щедрост. На 14 бях, когато започнах да поддържам разнообразни благотворителни акции и открих, че това ми харесва, прави ме благополучен, а някои хора тъкмо такива дребни жестове помнят цялостен живот. "

В началото бе словото, в тази ситуация - писаното слово. Първата огромна сполучлива акция на Кирил Балдев и другари е събирането на книги и даряването им в 20 читалища. " Повечето читалища, изключително по селата, не бяха получавали нови книги от години. Когато им занесохме на всяко по 200 до 300 книги, те бяха доста щастливи, а когато година по-късно минах оттова да запитвам дали книгите се четат, разбрах, че хората са жадни за слово, читалищните библиотеки бяха записали много нови хора.
" Хората ме одобряват доста добре ", споделя Кирил за последната си акция по Коледа, когато с хранителни артикули са зарадвани самотно живеещи пенсионери. " Вълнуващо е, някои хора се разплакаха, други споделиха, че никой до момента не е отишъл да ги посети, нито пък някой им е дарявал нещо. Знам, че в случай че не всички, най-малко част от тези хора направихме щастливи ".

Същото желае да направи момчето и в този момент за Великден. Нужни са 360 козунаци, 150 към този момент са събрани. Хората, които желаят да се включат, могат да го потърсят на персоналния му профил във Facebook. Част от козунаците Кирил и другари ще занесат сами, друга част ще изпратят с пощальон. А след Великден?
След Великден следва пренасяне в София и...рожден ден. Този рожден ден към този момент е умислен като благотворително събитие.
Хората се раждат с разнообразни гении и разнообразни цели. Кирил Балдев е измежду щастливците, които са ги разкрили задоволително рано и са им се посветили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР