Кирил, Асен и цялата им много симпатична трупа са типичните

...
Кирил, Асен и цялата им много симпатична трупа са типичните
Коментари Харесай

Петър Волгин: Кирил, Асен и цялата им много симпатична трупа са типичните изразители на дяснолибералния ексцес

Кирил, Асен и цялата им доста симпатична натрупа са типичните изразители на дяснолибералния ексцес. Става дума за довеждането до прекаленост на десните и демократични решения за развиването на едно общество. Това съобщи в собствен коментар по БНР журналистът Петър Волгин, разяснявайки говорилнята в столичен мол, легендирана сякаш като договаряния за съставянето на постоянен кабинет.

“Според дяснолибералния ексцес целият ни живот би трябвало да бъде следен от пазарните правила, а всички хора са скъпи дотолкоз, доколкото могат да продават преференциално своите умения. Единственото, което има значение, са сметките. Ако има нещо, което пречи на сметките да излизат на плюс, то би трябвало да бъде отстранено. Така че, в случай че историята, религията или каквото и да е друго затруднява постигането на позитивен финансов доклад, то би трябвало да бъде отстранено незабавно “, изяснява Волгин какво тъкмо е дяснолибералният ексцес.
свързани новини88163на 26.11.202162064на 20.11.2021
Ето и целия му коментар по адрес на двамата аферисти от Харвард:

“Продължаваме смяната “, групировката, която ще играе основната роля в идващото ръководство, още първоначално сподели каква е нейната визия за смяна. Ето, договарянията за съставянето на бъдещото държавно управление не се водят в Народното събрание, както се правеше до момента. Правят се в мол. И това е изцяло естествено.

В днешния свят точно молът е най-свещеното място. Молът е демократичният храм, към който са ориентирани нестихващите консуматорски стремежи. Това е постройката, в която влизаме, с цел да осъществим главния си блян – безспирно да си купуваме неща, да задоволяваме потребителската си пристрастеност с придобиването на нужни, а от време на време и със напълно ненужни движимости. Ние от дълго време живеем в свят, в който всичко е стока, всичко е бизнес. Включително и политиката. Ето за какво няма нищо по-естествено от това “Продължаваме смяната “ да предложения за диалози бъдещите си съдружни сътрудници точно в най-важния храм на консуматорското общество – мола.
свързани новини45720на 15.11.2021
А в този момент да излезем от полето на символиката и да погледнем конкретиката на водените договаряния. Първото и най-важно, което би трябвало да бъде казано след приключването на първия рунд е, че съгласно всичко казано България следва да бъде ръководена от класическо дяснолиберално държавно управление. Всички значими оферти, които бяха направени, са в услуга на бизнеса, на финансово-икономическия хайлайф и няма нищо в отбрана на елементарните хора. Шели сме да ставаме финансов хъб, тържествено разгласи бъдещият министър председател. Да, сигурно ще има печеливши, в случай че това в действителност стане, само че те ще са толкоз малко, че несъмнено и съответните им имена занапред се знаят. За сметка на това нищо не беше казано, а и няма да бъде казано за повишение на налозите върху бизнеса и за премахването, най-сетне, на плоския налог, чиято съществена задача е да направи богатите още по-богати.
свързани новини111074на 14.11.2021
Българският бизнес даже и сега заплаща едни от най-ниските налози в целия Европейски съюз. А фронтмените на смяната желаят още да ги понижават. Явно водачите на “Продължаваме смяната “ имат вяра в аксиомата, че “приливът повдига всички лодки “, т.е. когато се сътвори удобна среда за бизнеса, всички сме щели да спечелим. Само че действителността е посочила, че когато облагодетелстваш бизнеса, постоянно се подвигат лайнерите на богатите, а лодчиците на бедняците потеглят към дъното.

Пак ще кажа, че имайки поради същността на групировката, която завоюва изборите, сходни оферти са изцяло естествени. Кирил, Асен и цялата им доста симпатична натрупа са типичните изразители на дяснолибералния ексцес. Става дума за довеждането до прекаленост на десните и демократични решения за развиването на едно общество.

Според дяснолибералния ексцес целият ни живот би трябвало да бъде следен от пазарните правила, а всички хора са скъпи дотолкоз, доколкото могат да продават преференциално своите умения.

Единственото, което има значение, са сметките. Ако има нещо, което пречи на сметките да излизат на плюс, то би трябвало да бъде отстранено. Така че, в случай че историята, религията или каквото и да е друго затруднява постигането на позитивен финансов доклад, то би трябвало да бъде отстранено незабавно.

Добре е да имаме това поради, когато най-сетне чуем ясната позицията на “Продължаваме смяната “ по тематиката за връзките ни със Северна Македония.

Още първите изявления на хора от тази групировка по тематиката повдигнаха много въпроси. Според тях този въпрос не трябвало да се оставя на историците, трябвало да има и бизнес метод към него. Какво значат сходни изявления? Означават, че в случай че бизнес методът покаже, че страдаме от отбрана на твърдата си позиция към Скопие, то мигновено би трябвало да се предадем. За политици, които гледат на всичко като на бизнес, отбраната на историческата истина в действителност е неразбираема.

Според такива хора няма никакво значение какъв е произходът на Братя Миладинови или на Гоце Делчев. Ако техният български генезис пречи на бизнес връзките ни с Европа, ние изрично би трябвало да забравим за него.

Вярно, националното изменничество може и да ни донесе някое в допълнение евро, което за тези, които гледат на света само като на бизнес, е нещо отлично. Обаче аз не спирам да се надявам, че за множеството българи истината продължава да бъде несравнимо по-важна от измислените евроатлантически бизнес полезности.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР