Кириакос Мицотакис, лидер на гръцката партия Нова демокрация (НД) и

...
Кириакос Мицотакис, лидер на гръцката партия Нова демокрация (НД) и
Коментари Харесай

Кириакос Мицотакис представи плановете на партията си

Кириакос Мицотакис, водач на гръцката партия " Нова народна власт " (НД) и министър-председател на Гърция, приказва в ефира на телевизионния канал Open TV за идните избори, за това какво ще последва след тях и за проектите си, в случай че бъде определен.


Гръцкият политик особено съобщи, че НД се стреми към ясно болшинство и забележителна победа, тъй че резултатът да не може да бъде оспорван и партията да може да сформира независимо държавно управление, в което да вземат участие единствено депутати от нейните редици.

Във връзка с това Мицотакис заявисъщо, че не възнамерява да сформира държавно управление с Никос Андрулакис от ПАСОК, и остро разкритикува позицията на партията по доста тематики.

Той приказва и за евентуалния съюз сред СИРИЗА, главната съпротива, пред която е изправена НД, и ПАСОК и МеРА25 за сформиране на държавно управление. Той разгласи, че въпреки водачите на тези партии да отхвърлят опцията за такава групировка, истината е, че след изборите не е изключено да правят отстъпка.

Мицотакис разяснява позицията на СИРИЗА и МЕРА25 по отношение на крайнодясната партия " Гърци " на наказания нарушител и неонацист Илиас Касидиарис, като съобщи, че нежеланието им да гласоподават за нейната възбрана се дължи на устрема им да привлекат антисистемни гласове, и похвали ПАСОК, че е гласувала за възбраната.

След това министър председателят засегна редица обществени и вътрешни въпроси на гръцката политика, като да вземем за пример жилищното настаняване и по какъв начин неговото държавно управление ще се стреми да обезпечи повече благоприятни условия за жилища на младежите и субсидиране на наемите измежду студентите. Той съобщи също, че министерството на труда ще бъде разграничено на две разнообразни министерства - на обществената политика и жилищното настаняване и друго, което ще се занимава особено с проблемите на труда. Мицотакис добави, че възнамерява да усили заплатите и пенсиите, като в същото време продължи да субсидира продуктите от първа нужда, с цел да облекчи разноските за живот на семействата.

Той приказва и за свадите с подслушването на политически фигури и длъжностни лица от гръцката разследваща организация и злополуката в Темпе, като съобщи, че първото е било еднократна неточност, а не продължителна виновност, а второто е било " удар в стомаха " и пробуждане, въпреки да счита, че е поел своята част от отговорността за случая.

Премиерът засегна и тематиката за гръцко-турските връзки, като съобщи, че приветства по-отворения и по-добър климат сред двете страни, само че че остава внимателен. Той акцентира, че в случай че завоюва изборите, ще изиска прецизно използване на морските зони. Освен това ще продължи да поддържа предложенията за военно съоръжение и рационализация на военната техника.

Той приказва и по тематиката за опазването на здравето и по какъв начин ще се стреми да разшири здравната система на островите в страната и да притегли медицински експерти там.

Накрая Мицотакис съобщи, че измежду партийните му редици този път ще има доста повече дами претенденти. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР