Кипърският регулатор отне през май лиценза на ЗК Олимпик АД

...
Кипърският регулатор отне през май лиценза на ЗК Олимпик АД
Коментари Харесай

КФН за трети път покани застрахователя Олимпик клон България да се издължи

Кипърският регулатор лиши през май лиценза на ЗК " Олимпик " АД

Комисията за финансов контрол уведоми " Застрахователна компания Олимпик - клон България ", че би трябвало да предприеме нужните дейности по осъществяване на избрани заплащания – по този начин, както са избрани в настояването на Министерството на финансите на Кипър, Надзорен орган върху застраховането на Република Кипър.

Припомняме, регулаторът за трети път подканя компанията да се издължи.

Припомняме, на 7 юни, а преди този момент на 24 май, КФН уведоми застрахователя да предприеме нужните дейности по осъществяване на заплащания.

На 11 май, както писа ИНСМАРКЕТ, с решение на Кипърския регулатор, българската КФН лиши лиценза на ЗК " Олимпик " АД, която прави активност в България при изискванията на право на определяне посредством клон. В сходство със закона на Република Кипър на сдружението бе възложен специфичен лиценз, който включва единствено опция за продължение на активността по към този момент подписани контракти, споразумяване на висящи искания и събиране на дължими към сдружението награди, както и да удовлетворява други отговорности.
За използването на специфичния лиценз бе назначен специфичен админ - " Мазарс ООД " (Mazars Limited), представлявано от Павлос Накузи и Петрос Накузи дружно или поотделно, със обвързване да подсигурява, че за интервала на специфичния лиценз сдружението ще прави единствено упоменатите нагоре действия. Назначеният специфичен админ дава отговор и за цялостната активност на застрахователя, в това число за активността му в България.
В осъществяване на условията на европейското законодателство КФН взе решение за използване на насилствена административна мярка по отношение на ЗК " Олимпик – клон България " КЧТ, с която наложи възбрана за подписване на нови застрахователни или презастрахователни контракти по всички класове застраховки, удължение на периода на подписани контракти и разширение на покритието по тях, както и за възбрана свободното предписание с активи на клона на територията на Република България.
Застрахователна компания Олимпик е основана през 1995 година като акционерно сдружение в Република Кипър. " Олимпик - клон България " КЧТ е лицензиран за осъществяване на обезпечаване в България от 2009 г.
Още по тематиката 07 Юни 2018 | Надзорът отново предложения " Олимпик - клон България " да се издължи 24 Май 2018 | Кипърският контрол изиска от ЗК " Олимпик - клон България " да заплати 11 Май 2018 | Лицензът на " Застрахователна компания Олимпик " АД е отнет
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР