Кипър значително ускорява програмата си за имунизация срещу коронавируса от

...
Кипър значително ускорява програмата си за имунизация срещу коронавируса от
Коментари Харесай

Кипър ускорява имунизационната си програма

Кипър доста форсира програмата си за имунизация против ковид от през днешния ден. С увеличени доставки на препаратите и усъвършенствания в организацията на акцията седмично ще бъдат осъществявани по към 85 хиляди имунизации, оповестява БНР.

Страната е с население 880 хиляди души.

В момента Кипър разполага с налични ваксини, чакат се и увеличени доставки, което покачва потенциала на страната за по-голям брой имунизации, заяви здравното министерство.

От началото на април досега са направени над 100 хиляди имунизации.

От през днешния ден дневно ще се правят по към 14 хиляди имунизации, близо двойно повече от в този момент, достигайки 85 000 седмично, разгласи министерството. Работното време на имунизационните центрове се удължава. Те ще бъдат отворени и в празничната Велика събота.

Частни медицински центрове дават своята инфраструктура и личен състав на здравното министерство. Заявки за над 10 000 дози към този момент са подали 160 персонални лекари, които също се включват в програмата. От идната седмица те ще слагат имунизацията на " АстраЗенека " на всички искащи в своите пациентски листи, без значение от възрастовата група.

За започващия туристически сезон здравното министерство изготвя проекти за имунизиране на личния състав на летищата, пристанищата, хотелите.

Кипър се стреми до края на юни да ваксинира 65% от популацията си.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР