Кипър заема водеща позиция в Евросъюза по използване на европейските

...
Кипър заема водеща позиция в Евросъюза по използване на европейските
Коментари Харесай

Кипър е начело в класацията по усвояване на европейски средства

Кипър заема водеща позиция в Евросъюза по потребление на европейските средства от кохезионните фондове за политиките за доближаване, съобщи БНР.

Кипър е преди всичко измежду страните-членки по асимилиране на средствата от Европейския обществен фонд, доближавайки 100%, и на второ място по привличане на запас от Европейския фонд за районно развиване, с съвсем 85%. Това заяви финансовият министър Константинос Петридис въз основа на настоящата статистика на Европейската комисия за септември.

С европейско финансиране Кипър е осъществил огромен брой планове за развиване на стопанската система и обществото, жизненоважни измежду които са подкрепените дейности в здравната и обществената сфера в битката против коронавирусната пандемия.

Според финансовия министър идващото предизвикателство за Кипър е ефикасното използване на Плана за възобновяване и резистентност, за който страната ще получи от Европейски Съюз 1,2 милиарда евро. Европейската комисия разгласи предходната седмица изплащането на първите 157 млн. евро. България е в средата и на двете европейски ранглисти. Тя се подрежда на 15-о и 16-о място измежду държавите-членки, като е усвоила към 60% от средствата от обществения фонд и фонда за районно развиване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР