Кипър връща частично ограничителни мерки срещу коронавируса заради отчетеното в

...
Кипър връща частично ограничителни мерки срещу коронавируса заради отчетеното в
Коментари Харесай

Кипър връща частично ограничителни мерки срещу COVID-19

Кипър връща отчасти ограничаващи ограничения против ковид поради регистрираното в последните дни нарастване на новооткрити случаи и приети в болница пациенти, реши държавното управление през днешния ден. Промените влизат в действие в четвъртък.

От 30 юни защитната маска още веднъж става наложителна за чиновниците и клиентите в аптеките, лабораториите и пунктовете за тестване за COVID-19, разгласи здравното министерство в Никозия през днешния ден.

Решението добавя сегашните високорискови зони, като лечебни заведения, домове за възрастни хора, здравни центрове и публичния превоз, в които и в този момент важи тази мярка.

Правителството предлага потреблението на маска от хората от уязвимите групи, посещаващи закрити места с огромни събирания и обществени събития.

" Министерството на здравеопазването и Научният съвещателен комитет не престават ежедневно да правят оценка епидемиологичната обстановка и при нужда ще бъдат подхванати ограничения за обезпечаване на публичното здраве ", бе декларирано през днешния ден.

От четвъртък оптималната цена на PCR теста се понижава от 50 на 30 евро, реши още кабинетът.

Според епидемиолозите в Кипър положителното имунизационно покритие защищава при новото разпространяване на вируса. Почти 74% от цялото население в страната е изцяло имунизирано, а на близо 25 000 души е сложена четвъртата доза.

В Кипър отстраниха множеството от рестриктивните мерки при започване на сегашния месец.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР