Кипър вече има първия си болничен фотоволтаичен парк, след като

...
Кипър вече има първия си болничен фотоволтаичен парк, след като
Коментари Харесай

Кипър вече има първия си болничен фотоволтаичен парк

Кипър към този момент има първия си болничен фотоволтаичен парк, откакто през днешния ден приключва първият стадий от инсталирането на слънчева централа в регионалната болница в Никозия. Емблематичният за здравната система на страната план се финансира по Плана за възобновяване и резистентност.

Новият фотоволтаичен парк в най-голямата болница в Кипър е ситуиран в зоната ѝ на паркиране, като конфигурираните слънчеви панели покриват паркоместата и основават по този метод по-голяма функционалност на региона.

След цялостното й довеждане докрай, което следва в края на март, слънчевата централа ще има потенциал от 1,3 мегавата, а общата ѝ стойност възлиза на 1,8 млн. евро, оповестиха от Държавната организация за здравни услуги.

Договорът за енергийната рационализация на регионалната болница в Никозия бе подписан през август предходната година, а построяването на фотоволтаичния парк стартира през октомври.

С него за първи път лечебно заведение в Кипър употребява възобновими източници за понижаване на екологичния си отпечатък и реализиране на енергийна успеваемост, като подсигурява даването на висококачествени медицински грижи.

Изграждането на първия болничен слънчев парк е част от по-широкия стратегически проект за рационализация на здравната система на Кипър посредством устойчиви и зелени планове, подчертаха от Държавната организация за здравни услуги.

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР