Кипър постави България сред най-рисковите държави заради разпространението на коронавируса.

...
Кипър постави България сред най-рисковите държави заради разпространението на коронавируса.
Коментари Харесай

Кипър постави България сред най-рисковите държави заради COVID-19

Кипър сложи България измежду най-рисковите страни поради разпространяването на ковид. От 1 август страната ни излиза от листата на страните " Група B " и влиза в " Група C ". В него са страните, от които на територията на Кипър могат да влизат единствено жители с позволение за непрекъснато престояване в страната и кипърски жители, идващи от България. Това заяви здравното министерство в Никозия, представено от БНР.
 
Те би трябвало да показват здравен документ с негативен резултат от осъществен PCR тест за ковид до 72 часа преди полета или да го създадат при идването си в Кипър. Освен това всички те наложително ще би трябвало да останат в 14-дневна домашна карантина. Всички пасажери са длъжни да попълнят и електронния формуляр за кипърска полетна карта в границите на 24 часа преди полета.
В страната има две интернационалните летища, на които здравните управляващи ще правят и по 600 PCR теста на идващи дневно на инцидентен принцип.
Припомняме, че когато Кипър отвори летищата си на 9 юни, България беше в Група А - на най-безопасните страни. Малко по-късно, поради нараствания брой нови случаи на ковид, на 29 юни страната ни бе свалена в Група B. Месец по-късно влизаме в листата на най-рисковите страни.
Тук България се подрежда дружно с Португалия, Швеция, Люксембург, Румъния.
Любопитно е да се означи, че от 1 август Англия се изкачва в Група B.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР