Кипър помогна за спасяването на 300 мигранти. Те са плавали

...
Кипър помогна за спасяването на 300 мигранти. Те са плавали
Коментари Харесай

Кипър помогна за спасяването на 300 мигранти, бедстващи в Средиземно море

Кипър оказа помощ за спасяването на 300 мигранти. Те са плавали на дребна дървена лодка, която се носела на 203 километра западно от островната страна, заяви Асошиейтед прес.

Командирът на Кипърския взаимен избавителен координационен център Андреас Хараламбидес сподели пред Асошиейтед прес, че капитанът на 18-метровата лодка е изпратил сигнал за помощ, откакто е имал проблем с мотора.

Хеликоптер и три военноморски и полицейски патрулни кораба бяха изпратени, с цел да окажат помощ на лодката, която е отплавала от Ливан преди три дни и се е опитвала да стигне до Италия. На борда е имало доста дами и деца.

Всички мигранти са били безвредно трансферирани на борда на товарен транспортен съд под флага на Маршаловите острови, който беше наоколо.

Хараламбидес сподели, че управляващите са помолили капитана на 250-метровия транспортен съд " Паоло Топик " да отплава за кипърското пристанище Лимасол, с цел да могат мигрантите да слязат. Той посочи, че капитанът е избрал, съгласно напътствията на компанията притежател на кораба, да се насочи към първичната си дестинация Истанбул.

Някога страна, която приемаше бежанци, Ливан се трансформира в стартова площадка за рискова миграция по море към Европа. Със задълбочаването на икономическата рецесия в страната от ден на ден ливански, както и сирийски и палестински бежанци се насочиха към морето, като службите за сигурност оповестяват за осуетени опити за миграция съвсем всяка седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР