Кипър отчита, че отиващата си 2022-а е благоприятна и много

...
Кипър отчита, че отиващата си 2022-а е благоприятна и много
Коментари Харесай

Кипър постина 80% от броя на туристите и 90% от приходите в сектора в сравнение с рекордната 2019 г.

Кипър регистрира, че отиващата си 2022-а е удобна и доста значима година за развиването на туризма, макар компликациите и провокациите.  Властите слагат фокуса за следващата година върху по-силното привличане на европейските пазари, съобщи БНР.

Кипър съумя да реализира 80% от броя на туристите и 90% от приходите в бранша спрямо рекордната 2019 година, което е триумф, откакто загуби 25% от туристическия си поток поради войната на Русия в Украйна и европейските наказания, съобщи заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос. 

3,1 млн. туристически пристигания през 11-те месеца на годината регистрира Статистическата работа. 

Ново и сполучливо развиване на бранша е увеличеният брой посетители от страни от Евросъюза, като от тях са 40% от туристите в Кипър тази година при 25% преди пандемията, сподели Саввас Пердиос. В идващите години европейският пазар може да доближи 60% от кипърския туризъм, предвижда той. 

Положителна наклонност съгласно него е и смяната на структурата на туристическия поток. Докато преди пандемията туризмът в Кипър бе мощно подвластен от туроператорите и самостоятелните пътуващи бяха едвам 30%, през тази година техният дял се усили до 50%. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР