Кипър е сред европейските топдестинации за винен туризъм, показва международно

...
Кипър е сред европейските топдестинации за винен туризъм, показва международно
Коментари Харесай

Кипър се нарежда сред европейските топдестинации за винен туризъм

Кипър е измежду европейските топдестинации за винен туризъм, демонстрира интернационално изследване. С над 60% се е нараснал годишният експорт на кипърско вино, за което е асъдействало осъществяването на първия народен проект за деяние за неговото разпространение в чужбина.

Със 114 налични сортове грозде Кипър се подрежда на 20-то място в европейската ранглиста за винен туризъм.

България е 15-а в нея съгласно изследването, осъществено от интернационална маркетингова компания.

Насърчаване на винения туризъм със особено създадените „ винени направления ", увеличение на локалното ползване на вино, както и усилване на наличието му на интернационалните пазари са измежду главните цели на държавното управление за развиване на бранша, сподели министърът на търговията и промишлеността Наташа Пилиду.

Около 30 акции и начинания за разпространение на кипърското вино в страната и в чужбина са извършени посредством „ съвременна и динамична акция ", част от осъществяването на първия народен проект за виното, уточни министър Пилиду.

В резултат единствено за една година, за 2021 година, износът на кипърско вино е скочил с над 60%, регистрира тя.

В рамките на Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш комерсиалното министерство е предоставило над 15 млн. евро безплатни средства на 45 винарски компании.

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР