Кинофестивалът в Берлин - Берлинале, бе открит снощи тържествено с

...
Кинофестивалът в Берлин - Берлинале, бе открит снощи тържествено с
Коментари Харесай

Берлинале бе открит с обръщение на Зеленски

Кинофестивалът в Берлин - " Берлинале ", бе открит нощес тържествено с дефиле на кинозвездите по аления килим и с включване от украинския президент Володимир Зеленски, предадоха международните организации. 
" Културата и киното не могат да останат отвън политиката, когато става дума за една политика на експанзия, на всеобщи закононарушения, на убийства и на гнет, за една политика на тотална война, каквато е тази на Русия ", съобщи Зеленски и акцентира, че киното може да въодушеви и повлияе на хората, които могат да трансформират света.

" В тези времена изкуството не може да бъде неутрално и в случай че културата остане безмълвна, тя способства за злото ", съобщи още Зеленски.
Организаторите на кинофестивала насочват вниманието си върху войната в Украйна съвсем година след нейното начало. 
По-рано през днешния ден американската актриса Ан Хатауей разказа Зеленски като " воин на съвременността " по време на конференцията, на която показа лентата " Тя пристигна при мен ", с която се откри фестивалът и която  е отвън конкурсната стратегия. Тя благодари на уредниците на " Берлинале ", че са дали на всички опцията да създадат по този начин, че посланието на Украйна да се чува по-силно, а то е едно съвсем универсално предпочитание за мир.

Зеленски е в центъра на документален филм, наименуван " Суперсила " и сниман от артиста и режисьор Шон Пен в разгара на съветската инвазия в Украйна. Филмът ще бъде показан на " Берлинале " в събота.
Шон Пен преди малко се завърна от престой в Киев и от сцената на фестивала по време на церемонията по откриването му той приказва за положението на духа на украинците, което, съгласно него, не се е трансформирало от нашествието до момента. " Тяхната увереност просто се е засилила. Има една изключителна взаимност и единение, които би трябвало да ни въодушевяват всички ", съобщи Шон Пен.
 

Преди това климатични деятели се залепиха за аления килим на кинофестивала " Берлинале ". 
Двамата деятели от групата " Последно потомство " изчакаха да преминат звездите по килима, след което се залепиха за него. Протестната акция е следващата на придвижването. Целта й беше да се подчертава, че немското държавно управление и обществеността би трябвало да подхващат дейности, с цел да предотвратят курса към климатичен пъкъл, който ще промени гибелта на милиарди хора, показва Ройтерс.
" Ако продължим да бягаме от действителността, ние ще провалим възможностите за повратен миг и ще предизвикаме смъртоносна лавина, от която няма да има излаз ", съобщи климатичната активистка Лиза Викелман, участваща в акцията.
Протестът не попречва церемонията по отриването на фестивала " Берлинале ".
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
15 Фев 2023100910 Фев 2023363305 Фев 2023111228 Яну 2023332923 Яну 2023224019 Яну 2023885КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани15 Фев 202373107 Фев 2023123716 Фев 202334907 Фев 2023988
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР