Кино и класика - концерт от Европейски музикален фестивал 2020,

...
Кино и класика - концерт от Европейски музикален фестивал 2020,
Коментари Харесай

Концертът Кино и класика звуча два поредни дни в зала България - slava.bg

Кино и класика - концерт от Европейски музикален фестивал 2020, с присъединяване на Мила Георгиева, Георги Черкин, Гергана Николаева и Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Максим Ешкенази, звуча два следващи дни в зала България заради коронавирус ограниченията.

Блестящи осъществявания на международно известната ни цигуларка Мила Георгиева, въздействащите аранжименти и изключителното показване на пианиста, приключил Санта Чечилия Георги Черкин в комбиниране с мекия и хубав тон на един от водещите оркестри в България - оркестърът на Класик ФМ под палката на Максим Ешкенази, трансфораха двете вечери в празници.

Програмата Кино и класика е композиция от виртуозни типичен пиеси и обичани кино шлагери. Звучаха произведения на Сен-Санс, Чайковски, Моцарт, Бетовен, както и кино музика от Междузвездни войни, Хари Потър, Карибски пирати.

Имаше и изненада за публиката. Красивото мецоспорано Гергана Николаева изпя ария на Енио Мориконе от кино лентата Мисията, със особено изработен за нея аранжимент от Георги Черкин. С това осъществяване, музикантите изрекоха признателност на хората от първа линия. Залата приветства на крайници.
!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР