Kingdom Come: Deliverance излезе при впечатляващ отзвук, но има явно

...
Kingdom Come: Deliverance излезе при впечатляващ отзвук, но има явно
Коментари Харесай

Създателят на Kingdom Come: Deliverance защити играта от критиците

Kingdom Come: Deliverance излезе при впечатляващ отзив, само че има очевидно хора, които все ще останат недоволни. Тази седмица съ-основателят на Warhorse и креативен шеф на играта Дан Вавра адресира тези рецензии в речта си пред Reboot Develop.

Става дума за отправени рецензии към играта, че в нея отсъства расово многообразие и че дамите имат напълно незначителни функции. Това предизвика Вавра да влиза в пояснителен режим и да припомня, че хора с друг цвят в Бохлемия през XV-ТИ век просто е нямало. Името му, също така (или пък тъкмо поради това?) е било забъркано в предишното в придвижването GamerGate, което е дало мотив на критиците му още повече храна. Явно.

Вавра споделя, че те просто не са прави, а и той не е единствен създател на сюжета. „Написал съм 10 % от играта. Шест други души я писаха с мен. Има анархист, който седи до мен в офиса, и демократични хора има/ Така че няма агитация, защото в офиса има хора със напълно разнообразни политически позиции. Ние не се бием, оказваме помощ си, тъй че всичко това е абсурдно“, споделя Вавра. „Те написаха играта – да речем 90% от нея. Аз съм виновен за сърцето на основната история, само че 90% от написаното е направено от някой различен. Така че дори и да желаех, щеше да е в действителност мъчно да принудя всички тези хора против волята им. Просто нещата не стават по този наин. Имаме отворена, хоризонтална конструкция в компания, в която на практика всеки може да каже на всеки да върви на…“.

Вавра разяснява също по този начин мнението на медии, които съгласно него изопачават нещата и наподобява по този начин като че ли са го нарочили, поради мнения, които е правил в предишното и дори неща, които е харесал в миналото в Twitter. Що се отнася до историческата меродавност, Вавра споделя, че зад него стои почитан историк, само че той не е желал да намесва името му тъкмо, поради офанзивите, които допуска е щяло да има към него.

Все отново, цялата отрицателна акция не се е отразила на продажбите на играта.

„Благодаря на Господ, че геймърите в по-голямата си част бяха на наша страна. Наистина мислех да се откажа от всичко, тъй като нямах потребност от всичко това в живота си“, добавя Вавра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР