Кими Райконен ще търпи наказание с пет места на стартовата

...
Кими Райконен ще търпи наказание с пет места на стартовата
Коментари Харесай

Смяна на скоростна кутия след катастрофата на Райконен в третата тренировка

Кими Райконен ще търпи наказване с пет места на стартовата решетка в надпреварата за Гран При на Япония. Причината е непредвидена промяна на скоростна кутия в резултат на злополуката, която водачът на Ферари си устрои в третата подготовка на " Сузука " тази заран.
Райконен позволи неточност при Degner 2, изцяло изгуби надзор върху чакъла и се удари в стената. Колата му трябваше да бъде извадена от пистата и върната в гаража, където инженерите незабавно с захванаха да работят по нея, с цел да я приготвят в точния момент за квалификацията.

Райконен не е единственият осъден за утрешното съревнование - Фернандо Алонсо с Макларън още веднъж ще се подреди в дъното на стартовата решетка поради промяна на съставни елементи от мотора. След втората подготовка отборът е открил теч от хидравликата и е нарушил вечерния час за работа по колата за повторно този сезон. В последна сметка Алонсо е получил осмия си мотор с вътрешно горене, десетото си турбо, десетия MGU-H, осмия MGU-К, седмата батерия и шестата електроника за сезона. Всички тези детайли се равняват на наказване с 35 места на старта.

Наказание ще търпи и Джолиън Палмър, тъй като Рено са поставили петия му мотор с вътрешно горене, шестия турбокомпресор и шестия MGU-H. Това му е донесло наказване с 20 места. По-рано санкции получиха и Валтери Ботас и Карлос Сайнц.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР