Ким Йо-джон, която е висш кадър на Корейската трудова партия,

...
Ким Йо-джон, която е висш кадър на Корейската трудова партия,
Коментари Харесай

Ким Чен-ун прати сестра си в Южна Корея

Ким Йо-джон, която е върховен кадър на Корейската трудова партия, ще е част от делегация на високо ниво, предстояща в петък в Южна Корея, заяви южнокорейското министерство на националното обединяване.

Тя дава отговор за пропагандната активност на ръководещата партия. Делегацията на КНДР в Южна Корея ще се управлява от ръководителя на Народното събрание Ким Йон-нам. В нея влизат също ръководителят на севернокорейския Спортен комитет Чхуе Хюи и ръководителят на екипа на КНДР в договарянията с Южна Корея И Сон-гуон, съобщи Ройтерс.

Включването на Ким Йо-джон в делегацията е от огромно значение, защото тя е освен сестра на севернокорейския водач, а и член на управлението на ръководещата Корейска трудова партия, се споделя в изказване на южнокорейското министерство на националното обединяване.

Визитата й обаче може да провокира напрежение сред Сеул и Вашингтон, защото предходната година тя бе сложена в черен лист на финансовото министерство на Съединени американски щати за нарушавания на човешки права и цензура, а Чхуе е включен в наказания на Организация на обединените нации със възбрана за пътешестване.

Ким Йо-джон е заместник-директор на отдела по Пропаганда и пропаганда на Корейската трудова партия, който дава отговор за идеологическите послания в медиите, изкуствата и културата. Чхуе преди е работил за същия отдел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР