Ким Кардашиян е сред трите знаменитости, съдени от инвеститори в

...
Ким Кардашиян е сред трите знаменитости, съдени от инвеститори в
Коментари Харесай

Ким Кардашиян, Мейуедър и бивш шампион в НБА подсъдими в кри...

Ким Кардашиян е измежду трите звезди, съдени от вложители в криптовалутата EthereumMax. Други две огромни имена измежду обвинените са боксьорът Флойд Мейуедър-младши и баскетболистът Пол Пиърс. На правосъдната пейка с изключение на тях ще застанат и основателите на валутата.

Съдебният иск твърди, че звездите са си сътрудничили с EthereumMax в голяма рекламна акция, целяща „ подвеждащо да разпространяват и продават “ криптовалутата. EthereumMax съобщи, че оспорва изказванията и чака истината да излезе нескрито. Въпреки името си, EthereumMax няма правна или бизнес връзка с втората най-популярна криптовалутата в света Ethereum.

В груповия иск се твърди, че EthereumMax е управлявал скица за " pump & dump " - при която са били употребявани подвеждащ маркетингови и рекламни материали, с цел да се надуе изкуствено цената на активите на криптовалутата.

В жалбата, подадена в Централния областен съд на Калифорния, се твърди, че „ ръководителите на компанията си сътрудничат с няколко известни персони, които са създали серия от подправени или подвеждащи изказвания, по отношение на EthereumMax посредством реклами в обществените медии и други промоционални действия “.



Създателите на EthereumMax отхвърлят всички обвинявания, макар, че груповият иск включва над 250 техни вложители. От компанията показват, че маркетинговите им старания постоянно са насърчавали хората да проучат техния план, преди да вземат решение за инвестиция. През май и юни обаче рекламната акция на EthereumMax накара валутата да надмине стойност до над 1300% пъти първичната си цена, преди да падне до „ най-ниско равнище за всички времена “ още преди края на лятото.

Адвокатите на изгубилите парите си вложители настояват, целият бизнес модел на EthereumMax разчита на потреблението на непрекъснати маркетингови и промоционални действия, постоянно от „ доверени “ звезди, с цел да излъгват евентуалните вложители.

В доказателствата са приложени редица изявления на някогашния състезател на Националната баскетболна асоциация (NBA) и първенец с Бостън Селтикс - Пол Пиърс, който е разпространявал EthereumMax в Twitter в границите на няколко месеца шрез 2021 година, „ възхвалявайки способността на EthereumMax да прави пари за него “.



По същото време EthereumMax са подписали спонсорски и рекламен контракт с компанията на някогашния международен първенец господин Мейуедър за мачът му с с YouTube звездата Логан Пол. Според правосъдния иск и материалите, предадени на съда в Калифорния, Мейуедър също е промотирал EthereumMax на конференция за криптовалути, както и в изявленията около срещата, за което също са приложени материали.

Риалити-звездата и инфлуенсър Ким Кардашиян пък е споделила няколко изявления в своя Instagram, казвайки: „ Това не е просто финансов съвет. Аз споделям това, което моите другари ми споделят за токена EthereumMax “. Медиите зад океана напомнят, че самата Кардашиян е казвала в изявленията, че една рекламна обява в обществените й мрежи може да стигне и до над 1 млн. $.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР