Ким Чен-ун ще стане първият севернокорейски лидер от Корейската война

...
Ким Чен-ун ще стане първият севернокорейски лидер от Корейската война
Коментари Харесай

Какъв ще е дневният ред на срещата между Северна и Южна Корея?

Ким Чен-ун ще стане първият севернокорейски водач от Корейската война през 1953-та година, който ще стъпи на южнокорейска територията. Това стана ясно, откакто бяха оповестени детайлностите към утрешната историческа среща на върха сред Северна и Южна Корея. Лидерите на двете Кореи ще се срещнат в 3 и половина през нощта българско време, а диалозите ще бъдат фокусирани върху сигналите от Пхенян, че страната е подготвена да се откаже от нуклеарните си оръжия.


Южнокорейският президент Мун Дже-ин ще се срещне с Ким Чен-ун и 9-членната севернокорейска делегация на бетонните блокове, които са ситуирани на демаркационната линия, очертаваща границата сред двете Кореи. Южнокорейска почетна армия ще ескортира водачите за приветстваща гала в Панминджон - боен комплекс в демилитаризираната зона. Следват публични диалози в Къщата на мира. Двамата водачи ще създадат отмора след първата сесия и ще обядват поотделно.

След обяда двамата водачи ще засадят бор, възходящ от 1953 година, когато е подписано примирието след Корейската война. След това се чака да бъде подписано и оповестено настоящето съглашение. Ким Чен-ун и Мун Дже-ин по-късно ще участват на прием, последван от гала по изпращането.
Им Джонг-Сък - шеф на кабинета на президента на Южна Корея: " Дали двамата водачи ще могат да препотвърдят и да договорят предпочитание за нуклеарно разоръжаване, това към момента не е ясно. Следователно най-важната част от утрешната среща на върха зависи от двамата водачи. "
Животът в цяла Южна Корея ще замре, с цел да може хората да гледат и да попият всичко от историческата среща.

В столицата Сеул пред постройката на кметството ще бъде подложен голям ефирен екран, а целият площад начело ще бъде декориран с цветя във формата на Корейския полуостров. Учебните занятия в учебните заведения ще бъдат анулирани. 2800 публицисти ще отразяват историческата среща.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР