Ким Чен Ун призова единствената партия в Северна Корея да

...
Ким Чен Ун призова единствената партия в Северна Корея да
Коментари Харесай

Ким Чен Ун зове към подготовка за война

Ким Чен Ун прикани единствената партия в Северна Корея да " форсира " подготовката за война, в това число нуклеарната стратегия. Призивът на висшия водач идва единствено седмица, откакто той предизвести, че Пхенян няма да се поколебае да предприеме нуклеарна офанзива, в случай че бъде " предизвикан ".

Държавният началник приказва на партийна среща, която би трябвало да разкрие основни решения за 2024 година Той изиска от партията " да форсира в допълнение подготовката за война " във всички браншове, в това число нуклеарни оръжия и гражданска отбрана, заяви формалната Корейска централна новинарска организация. Подчертано бе също, че " военната обстановка " на Корейския полуостров е станала " рискова " заради " невижданата " борба с Вашингтон.

Южна Корея, Япония и Съединени американски щати ускориха отбранителното си съдействие на фона на дългата поредност от оръжейни проби на Пхенян тази година. Трите съдружника неотдавна задействаха система за шерване на данни в действително време за изстрелванията на севернокорейски ракети.

По-рано през декември американска атомна подводница дойде в южнокорейския град Пусан, а Вашингтон изпрати свои бомбардировачи с огромен обхват на учения със Сеул и Токио. Северът разказа присъединяване на стратегически активи на Съединени американски щати – като бомбардировачите B-52 – като " умишлени провокативни ходове на Съединени американски щати за нуклеарна война ".

Но наблюдаващи считат, че Ким Чен Ун евентуално се надява да употребява подсиления си оръжеен боеприпас като лост в дипломацията с Вашингтон след президентските избори в Съединени американски щати през ноември 2024 година

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР