Ким Чен Ун на Северна Корея инспектира бомбардировачи, способни да носят ядрени оръжия, по време на посещение в Русия

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира руски бомбардировачи, способни да
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира руски бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие, и други бойни самолети в Далечния изток на Русия в събота, докато продължи пътуването си, което предизвика опасения на Запада относно оръжеен съюз, който може да разпали войната на руския президент Владимир Путин в Украйна. Следете нашия блог на живо за всички най-нови събития относно войната в Украйна. Всички часове са парижко време (GMT+2).

6:14 сутринта: Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира руски бомбардировачи, носещи ядрени бомби, при посещение в Далечния изток на Русия

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун инспектира руски бомбардировачи, способни да носят ядрени оръжия, и други военни самолети в Далечния изток на Русия Изток в събота, докато той продължи пътуването си, което предизвика опасения на Запада относно оръжеен съюз, който може да разпали войната на руския президент Владимир Путин в Украйна.

След като пристигна в град Артьом с влак, Ким пътува до летище точно до морския бряг град Владивосток, където руският министър на отбраната Сергей Шойгу и други високопоставени военни му дадоха поглед отблизо на руските стратегически бомбардировачи и други бойни самолети.

Изглежда всички руски бойни самолети, показани на Ким в събота, бяха сред тези, които са били използвани активно във войната в Украйна, включително бомбардировачите Ту-160, Ту-95 и Ту-22, които редовно са изстрелвали крилати ракети.

Шойгу, който се срещна с Ким по време на рядко посещение в Северна Корея през юли, също показа на Ким една от най-новите ракети на Русия, хиперзвуковата „Кинжал“, носена от изтребителя МиГ-31, според руското министерство на отбраната.

На Ким да посети Русия, подчертано от среща на върха с Путин в сряда, идва на фона на инерция във военното сътрудничество между страните, в които Северна Корея потенциално може да търси руски технологии за напредък на военната ядрена програма на Ким в замяна на предоставяне на Русия на крайно необходимите муниции.

5:48 сутринта: Русия твърди, че е свалила два украински дрона над Калуга и Тверска област

Руската противовъздушна отбрана свали два украински дрона над Калуга и Тверска област, съобщи руското министерство на отбраната в събота.

Ключови събития от петък, 15 септември:

ЮНЕСКО в петък постави обекти на световното наследство в украинските градове Киев и Лвов в списъка си „застрашени“, заявявайки, че са изложени на риск от войната, предизвикана от инвазията на Русия на страната. Въпреки че нито един обект не е бил пряко насочен и Лвов до голяма степен е бил пощаден от боевете, Русия отприщи вълни от удари срещу Киев и други градове, удряйки жилищни райони и критична инфраструктура с ирански атакуващи дронове.

Като част от многобройни удари В резултат на контранастъпление украинските сили превзеха село в източната част на страната след интензивни битки с руските войски, съобщи армията на страната в петък. Село Андриевка – на около 10 километра (6 мили) южно от окупирания от Русия град Бахмут в източната област Донецк – е най-новата придобивка за Киев в контранастъпление, при което украинските сили бавно, но стабилно напредват.

 

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР