Ким Чен-ун и Владимир Путин дадоха обещание да подсилят връзките

...
Ким Чен-ун и Владимир Путин дадоха обещание да подсилят връзките
Коментари Харесай

Ще се подсили ли връзката между Северна Корея и Русия след срещата на Ким с Путин?

Ким Чен-ун и Владимир Путин дадоха заричане да подсилят връзките си по време на първата им среща през днешния ден.

Двамата се ръкуваха покрай пристанищния град Владивосток, като от Кремъл оповестиха, че водачите ще обсъдят денуклеаризацията. Очаква се обаче Ким да търси поддръжка от съветска страна след диалозите в Съединени американски щати.

Разговорите в Ханой с американския президент Доналд Тръмп не стигнаха до съглашение за нуклеарната стратегия на Северна Корея.

При встъпителните думи на водачите, двамата се позоваха на дългата история на двете страни и връзките посред им. Путин съобщи, че желае да помогне за успокояването на корейското напрежение, написа Би Би Си.

„ Убеден съм, че визитата Ви в Русия ще помогне за разрешаването на обстановката на Корейския полуостров и ще разберем какво може да направи Русия, с цел да подкрепи позитивните процеси, които се организират сега ”, уточни Путин.

От своя страна Ким Чен-ун съобщи, че се надява на доста потребна среща за развиването на връзката сред двете страни, която да направи връзките им още по-стабилни ”.

При идването си водачът на Северна Корея поздрави съветските управляващи, като се забавляваше на музиката от духовия оркестър преди на влезе в кола, оградена от бодигардове, които както в предходни пъти тичаха около транспортното средство, описват от Би Би Си.

Какво знаем за срещата на върха?

Според представителя на съветския президент Дмитрий Песков, Кремъл счита, че шестстранните договаряния за Северна Корея, които сега са в застой, са единственият сполучлив метод за решение на казуса с нуклеарните оръжия на полуострова.

Тези диалози, почнали още през 2003 година, включват Южна и Северна Корея, Китай, Япония, Русия и Съединени американски щати.

" В момента няма други ефикасни интернационалните механизми ", споделя Песков пред кореспонденти в сряда. Той добавя, че други страни също поставят старания и е нужна поддръжка за разрешаване на казуса.

Какво желаят и двете страни?

Посещението се приема като опция за Северна Корея да покаже, че има мощни съдружници след разпадането на нуклеарните договаряния със Съединени американски щати през февруари, коментира журналистът от Би Би Си Лаура Бикър.

Страната упрекна американския държавен секретар Майк Помпео за колапса на срещата на върха в Ханой. По-рано този месец Северна Корея изиска Помпео да бъде отхвърлен от нуклеарните договаряния, като го упрекна в „ говорене на нелепости ” и помоли някой „ по-внимателен ” да го замести.

Срещата на върха също е опция за Пхенян да покаже, че икономическото му бъдеще не зависи единствено от Съединени американски щати.

Смята се, че Ким също по този начин може да се опита да окаже напън върху Москва, с цел да облекчи глобите.

Според анализатори, тази среща на върха е късмет за Русия да се съобщи като значим състезател на Корейския полуостров. Според тях Путин е имал подготвеност да се срещне с Ким от много време, само че въпреки всичко на фона на срещата „ Тръмп-Ким ”, Кремъл стои ненапълно настрана.

Русия, както и Съединени американски щати и Китай, се чувстват притеснени от нуклеарната мощност на Северна Корея, допълват анализатори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР