Ким Чен Ун бе хванат в крачка. Докато народът гладува,

...
Ким Чен Ун бе хванат в крачка. Докато народът гладува,
Коментари Харесай

Ким Чен Ун бе хванат в крачка, опита се контрабандно да си внесе луксозна кола

Ким Чен Ун бе заловен в крачка. Докато народът гладува, той се пробва контрабандно да си внесе първокласна кола от Япония. Начинанието му да се снабди с Lexus за 70 000 $ обаче беше осуетено от японската полиция.

На 7 декември полицията нахлу в централата на дилър в град Чиба, с цел да събере доказателства за хипотетични нарушавания на японския митнически закон.

Предполагаемото закононарушение изважда нескрито привързаността на севернокорейския водач Ким Чен Ун към първокласните коли

През 2013 година Организация на обединените нации не разрешава износа на коли от висок клас и други първокласни продукти за Северна Корея. Въпреки това Ким е бил видян в Mercedes-Maybach GLS 600 и SUV Lexus LX през последните години, съгласно NK News.

Базовата цена на Mercedes-Maybach е към 200 000 $

Покойният татко на Ким и някогашен севернокорейски водач Ким Чен-ир също е предложил Mercedes-Benz на лоялни чиновници.

„ Може да не е директно Ким, само че неговите хора знаят какво харесва той и какво харесват елитите “, сподели Антъни Руджеро, старши шеф по неразпространението и биоотбраната във Фондацията за отбрана на демокрациите. „ Те внасят първокласни артикули, употребявайки пари, извоювани посредством отбягване на наказания. Те не употребяват тези пари за севернокорейския народ, който страда от режима на Ким. “

Дилър се опитал да вкара контрабандно Lexus на стойност 10 милиона японски йени в Северна Корея през Бангладеш

Дилърът твърди, че Сингапур е крайната дестинация на колата.

Японските управляващи схванаха за схемата, преди транспортното средство да бъде изпратено в Северна Корея.

Превозните средства не са единствените първокласни продукти в листата на Ким и фамилията му

Според Gangnam Times по време на тирада през 2020 година наблюдаващи са забелязали Ким да носи швейцарски ръчен часовник IWC Portofino Automatic. Той е оценен на почти 1185 $. Миналата година 10-годишната щерка на Ким, Ким Джу Ае, беше забелязана да носи черно палто, за което се допуска, че е направено от Dior. Стойността му е към 2030 $.

Въпреки че контрабандата на първокласни коли, часовници и облекла може да не е най-належащият проблем на Корейския полуостров, съгласно специалисти,

тя показва непрекъснатото непокорство на Северна Корея на интернационалните разпореждания и глобите на Организация на обединените нации

Северна Корея също е изправена пред глоба на Организация на обединените нации от 2017 година, която не разрешава износа на транспортни средства за страната.

Руджеро също по този начин сподели пред Newsweek, че режимът на Ким е в положение да заобиколи глобите на Съединени американски щати и Организация на обединените нации. Това се дължи на обстоятелството, че Вашингтон не желае да глоби нарушителите, в това число китайски компании, физически лица и банки, които поддържат избягването на глобите на Северна Корея.

На неотдавнашна среща сред съветници по националната сигурност на Съединените щати, Южна Корея и Япония имаше апели за по-силен интернационален напън за угнетяване на създаването на нуклеарни оръжия и ракети от Северна Корея, нейните действия по киберкражба и хипотетични прехвърляния на оръжие за Русия, съгласно Асошиейтед прес.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че страните са се съгласили на нови начинания за по-ефективен отговор на напъните на Северна Корея да заобиколи интернационалните наказания.

„ Това ще бъде ново изпитание във връзка с криптовалутата и прането на пари. Така ще нарушим потенциала на Северна Корея да получава доходи от хакване и кражба на криптовалута, които да изпере посредством тържищата “, сподели той.

Руджеро повтори нуждата от увеличени и усъвършенствани стопански начинания в отговор на Северна Корея

„ Администрацията на Байдън би трябвало да се насочи към приходите на режима на Ким, с цел да подсигурява, че Ким няма задоволително пари за своите стратегически цели. Това включва нуклеарни оръжия, балистични ракети, елитите и първокласните артикули и военните “, сподели той пред Newsweek.

Още четете в категорията Свят. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР