Ким Бейсингър е един от най-популярните модели от началото на

...
Ким Бейсингър е един от най-популярните модели от началото на
Коментари Харесай

Тя е секссимвол през 90-те години на миналия век и е сред най-известните актриси в света

Ким Бейсингър е един от най-популярните модели от началото на 70-те години на предишния век, а през днешния ден Sofia24.bg ще ви опише за нея. Тя е родена на 8 декември 1953 година в град Атънс. Тази година ще навърши 70 години, само че към момента наподобява впечатляващо. Била е на корицата на доста от водещите фешън и женски списания.Тя е измежду най-големите секссимволи на 80-те и 90-те години на XX век. Към днешна дата е една от най-популярните актриси в целия свят. 

Ким е първото “момиче на Бонд ", което получава “Оскар ". Известно е, че отхвърля основната женска роля в “Първичен инстинкт ", която по-късно получава Шарън Стоун. Много постоянно у нас семейството й се произнася " Бейсинджър ", само че това не е вярно. Занимавала се е с балет в продължение на 10 години. Майката й Ан Кордел също е модел и актриса. На 16 години печели конкурс за хубост за девойки в родния й щат Джорджия. А на състезанието “Мис Америка " провокира вниманието на стилните сътрудници. 

Житейският й път я води в Ню Йорк, където стартира кариера като модел. Успоредно с това тя върви на уроци по актьорско майсторство в “Neighborhood Playhouse ". Може би не знаете, само че се изявява и като певица под псевдонима “Челси ", като има участия в разнообразни клубове. 

Сесията й за “Playboy " е оповестена през 1983 година, а актрисата я употребява като трамплин, като сполучливо извежда на прден проект ролята си на момиче на Бонд в “Никога не казвай в никакъв случай ". През 1986 година играе в сантиментална драма “9 седмици и половина ". Най-касовият филм в кариерата ѝ обаче е “Батман ". Отхвърля два пъти ролята в “Поверително от Ел Ей ". Но точно тя й носи “Оскар " за най-хубава поддържаща актриса, както и “Златен глобус " за най-хубава поддържаща актриса, а също по този начин и “Награда на Гилдията на киноактьорите " за извънредно показване на жена в поддържаща роля.

През 1980 година се дами за гримьора Рон Снайдер-Бритън. Двамата се развеждат девет години по-късно. С Алек Болдуин подвигат свата през 1993 година Двамата имат щерка, която се споделя Айрланд и към днешна дата също се изявява като модел.Ким и Алек се развеждат се през 2002 година. Актрисата води дългогодишна борба със болестта “агорафобия ". Заболяването обърква живота й, като дълго време тя не смее да излиза от у дома, тъй като се опасява да посещава пространства, където има доста хора. Опитва да реши казуса си с успокоителни и алкохол. Бейсингър пази правата на животните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР