Километрични задръствания по бул. Черни връх в София продължават да

...
Километрични задръствания по бул. Черни връх в София продължават да
Коментари Харесай

70 минути от "Черни връх" до "Околовръстен път"

Километрични тапи по бул. " Черни връх " в София не престават да тестват нервите на водачите.

Вчера сутринта задръстването по " Черни Връх " доближи " Околовръстния път ", а стигането до центъра на града е отнемало на водачите сред 50 и 70 минути.

Очевидно разширението на бул. " Филип Кутев " провокира компликации, само че с какви ограничения Столична община облекчава трафика?

Задръстванията в региона към този момент не са единствено в пиковите часове.

" Дори денем към този момент задръстването е доста съществено. За страдание, различните направления са напряко невъзможни. Уличките в квартала са двупосочни, доста тесни, има паркирани коли, което е просто неуместно. В един миг, някой неуверен водач затапва цялата скица и става трагично. Толкова мощно задръстването стана преди 5-7 дни, когато стартира към този момент долу преустройството на самото кръстовище до комерсиалния център ", описа Светла Онгузова, гражданин на " Драгалевци ".

" Задръстванията, които виждаме в София, освен на този бул., само че и на доста други булеварди, аргументите са сложни. Има справедливи, има и субективни аргументи. Лошото е, че обективната причина е единствено една - че София е планувана да бъде с не повече от 500 000 поданици, а сега популацията на София е над милион и половина. По принцип, организацията на придвижването в цяла София е под всякаква рецензия. Светофарните уредби не са настроени според трафика и смятам, че следва всичко да бъде преустроено. И всяко едно кръстовище може с към 30% да се усили неговата пропускателна дарба, в случай че се вземат нужните и съответни ограничения. Това кръстовище е показателно за неспособността на Софийска община, а и на сътрудниците от КАТ, да създадат една добра организация на придвижването ", безапелационен е инженер Ясен Ишев, пътен специалист.

Българска национална телевизия потърси позицията на „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи. Те споделиха, че фактически краткотрайна организация е съгласувана с тях от общината. Тя е с обсег, по думите на Столична дирекция на вътрешните работи, до 20 октомври, а по отношение на маркировката и знаците за краткотрайната организация, те не са в компетентността на " Пътна полиция ", а на притежателя на пътя.

Собственик на пътя е Столична община. Българска национална телевизия потърси и предложения за присъединяване в полемиката Столична община, откъдето не дадоха отговор на поставените въпроси, а изпратиха позиция. В нея се показва, че придвижването в региона се подкрепя отдалечено от операторите на Столична община през центъра за ръководство на трафика посредством дистанционно управление на светофарите, като се следи трафика в действително време.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР