Километрични опашки от камиони има за пореден ден на ГКПП

...
Километрични опашки от камиони има за пореден ден на ГКПП
Коментари Харесай

Километрични опашки от камиони за пореден ден на ГКПП Дунав мост

Километрични опашки от камиони има за следващ ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе.

Тежкотоварните транспортни средства изчакват на опашка по пътя Русе-Силистра и на интернационалния бул. " България ", което затруднява придвижването на останалите транспортни средства в тези два сектора.

" Има обезпечен буферен паркинг на бул. " България ", с който да облекчим до известна степен придвижването по пътя Русе-Силистра, сред град Мартен и граничния пункт. За контролиране на придвижването са ангажирани доста полицейски екипи ", изясни началникът на бранш " Пътна полиция " в Русе основен контрольор Михаил Манов.

Той сподели още, че е основана организация в региона на град Бяла също да се стопират краткотрайно камиони.

" През последните три дни имаме сензитивно нарастване на миналите през пункта товарни коли - както на вход, по този начин и на излаз от страната. Ако до края на 2019 година не сме имали ден, през който в една от посоките да са минали повече от 1000 камиона, то в последните няколко дни те са по над 1200 в посока ", разяснява шефът на " Гранична полиция " в Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

По думите му граничният пункт има лимит на пропускане на транспортни средства.

За последното денонощие в посока Румъния са минали 1257 тежкотоварни автомобила, а у нас са влезнали към 1330 камиона. Чувствително е и нарастването на леките коли - главно с румънска регистрация, които влизат в страната ни. За последното денонощие те са 985, а в посока Румъния са били 475.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР