Километрични опашки от автомобили се образуваха на пътя Поморие-Бургас след

...
Километрични опашки от автомобили се образуваха на пътя Поморие-Бургас след
Коментари Харесай

Поморие е без ток след силната буря, вятърът вдигнал жена

Километрични опашки от коли се образуваха на пътя Поморие-Бургас след ураганната стихия в региона. Хората чакат с часове в колите си до момента в който спешните екипи разчистват пътното платно от паднали дървета и клони. Заради разчистването на пътя трафикът се пуска и се стопира от време на време.

След мощната стихия най-тежка е обстановката в Поморие, където е оповестено бедствено състояние. В града няма да има ток най-малко 24 часа. Заради бурята покрив се срути над туристи в закрит басейн на хотел. Леко потърпевши са две дами. Мъж беше избавен откакто падна от борда на яхта, а жена беше вдигната във въздуха от вятъра, след което пада на земята. За благополучие, тя не е потърпевша.

Има подготвеност за привикване на ексклузивен регионален щаб при утежняване на обстановката и възможни нови стихии. За на следващия ден в региона е в действие предизвестие от най-ниска степен - жълтн код за мощен вятър.

Повече от 100 са сигналите за вреди - най-много паднали дървета, покриви, изолации и блокирани улици, съобщи novini.bg. 

" Над 130 незабавни позвънявания. Повече от 15 вреди по коли, стотици изкъртени дървета, десетки съборени знаци и билборди. Най-важното е че няма потърпевши хора. В момента общинските екипи почистват и отварят улиците. ", сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР