Килиан Мбапе заряза всичко случващо се в Париж и отпраши

...
Килиан Мбапе заряза всичко случващо се в Париж и отпраши
Коментари Харесай

Истерия в Камерун: Мбапе стъпи в Африка, разкриха тайна договорка с Реал

Килиан Мбапе заряза всичко протичащо се в Париж и отпраши за родината на своя татко – Камерун. Това е първо посещаване на футболиста в африканската страна и визитата му се трансформира в същински възторг. Всяка негова стъпка на камерунска земя бе съпроводена от стотици последователи на футбола в страната.

Нападателят на Пари Сен Жермен бе посрещнат от хиляди души на летището в Яунде. Много от почитателите бяха облечени с фланелки на френския гранд и крещяха името му при появяването му.

В посрещането се включиха и стотина души, които свириха и танцуваха в негова чест. Мбапе бе охраняван от полиция, която държеше тълпата на отдалеченост преди суперзвездата да бъде откаран с джип със затъмнени стъкла.

„ Горди сме да забележим нашия брат от Камерун. Искаме да му предложим доста топло посрещане “, въодушевено съобщи 16-годишният гимназист Ванел Кунде.

Kylian Mbappé was welcomed by fans as he landed in Cameroon, the nation where his father was born????????
— B/R Football (@brfootball)

По време на тридневния си престой в Камерун - Мбапе ще бъде настанен в хотелски комплекс, принадлежащ на фамилията на някогашния френски първенец по тенис Яник Ноа, който живее в Яунде.

Днес Мбапе ще посети учебно заведение за младежи с повреден слух в предградията на столицата. Той ще взе участие и в баскетболен мач дружно с някогашния състезател от НБА Йоаким Ноа, който е наследник на Яник Ноа. По-късно ще играе в благотворителна среща с камерунски клуб. Планира и посещаване на родното село на татко му.

В същото време разкриха, че Реал Мадрид има съглашение с Килиан Мбапе за изискванията на персонален контракт. Журналистът Пако Делгадо съобщи пред Cadena SER, че испанският клуб е подписал прелиминарен 5-годишен контракт с Мбапе на стойност 50 милиона евро годишно.

Контрактът ще включва освобождаваща уговорка за повече от милиард евро. Тази спогодба е годна както това лято, по този начин и след година.

French soccer star Kylian Mbappe touched down in Cameroon, marking his first visit to his father`s homeland
— Reuters (@Reuters)

Отбелязва се, че в идеалния случай Реал Мадрид няма да подпише Килиан това лято, защото при положение на свободен трансфер клубът няма да би трябвало да заплати към 200 милиона евро на ПСЖ.

Делгадо акцентира две значими дати - 10 и 26 юли. Според него на тези дни би трябвало да чакаме вести за Мбапе. На 26-и този месец стартира азиатската обиколка на ПСЖ. Затова тази дата е решаваща за бъдещето на играча. Той бе безапелационен, че Реал Мадрид никога няма да заплати трансферна отплата на парижани и бонус за подписа на играча.

„ Няма такива пари в Реал, тъй като приказваме за 200 милиона евро за ПСЖ, 50 милиона евро за играча и още 50 милиона евро заплата за първата година. Непосилно е за Реал да извади 300 милиона евро през първата година “, сигурен е Делгадо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР