Килиан Мбапе стана най-резултаният футболист на в Лига 1, след

...
Килиан Мбапе стана най-резултаният футболист на в Лига 1, след
Коментари Харесай

Мбапе постави рекорд при 3:1 над Ланс

Килиан Мбапе стана най-резултаният футболист на в Лига 1, откакто се разписа при триумфа над Ланс с 3:1. Победата е основна за столичани, тъй като усили разликата на върха на 9 точки. ПСЖ има 72, Ланс остава с 63. Марсилия има 61 точки и мач по-малко.

За Мбапе това е гол номер 20 през сезона, а също по този начин и номер 139 за ПСЖ в Лига 1. Попаденията са осъществени за 169 срещи. До момента на върха в клубната ранглиста беше Единсон Кавани със 138 гола. По-рано тази година френският национал задмина и 200-те гола на Кавани във всички шампионати.

Ланс стартира доста самоуверено, само че остана с човек по-малко още в 19-ата минута. Тогава беше изпъден Салис Абдул Хамед, който влезе доста остро в краката на Ашраф Хакими. Иначе Хамед можеше да открие още във втората минута, само че Донарума избави.

Рекордното попадение за Мбапе пристигна в 31-ата минута. Той получи пас от Витиня, освободи се от бранител и прокара топката до гредата в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Брис Самба. Това – единственият тим в Лига 1, който той не беше наказвал. Витиня удвои преднината на парижани шест минути по-късно с мощен изстрел от 25 метра.

Меси направи 3:0 в 40-ата минута след композиция с Мбапе, който му върна топката с пета. Това беше 15-и гол през сезона за аржентинеца.

Макар и с човек по-малко Ланс игра доста мощно след почивката. В 60-ата минута гостите получиха дузпа, поради игра с ръка на Фабиан Руис. Полският полузащитник Пшемислав Франковски пък вкара за 3:1. Малко по-късно Донарума избави вратата си от ново попадение след удар на Лоик Опенда.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР