Килиан Мбапе се намира във върхова форма по време на

...
Килиан Мбапе се намира във върхова форма по време на
Коментари Харесай

Килиан Мбапе е на прага на историята

Килиан Мбапе се намира във върхова форма по време на Световното състезание в Катар и го демонстрира с всеки минал мач на Франция на Мондиала.

Нападателят на Пари Сен Жермен бе във вихъра си при успеха с 3:1 над Полша, с помощта на която „ петлите “ се класираха за 1/4-финалите на шампионата, като вкара два гола и направи асистенция за Оливие Жиру.

Мбапе към този момент усъвършенства върха на Пеле за най-млад футболист, стигнал до 8 гола на Световни шампионати, като е доста покрай разбиването и на друго върхово достижение.

До момента Мбапе е взел присъединяване във всеки един от последните 7 гола на своя тим на Мондиала. В историята на Световните шампионати единствено още трима футболисти са били директни участници с гол или асистенция в 7 следващи гола на своя тим по време на най-големия футболен конгрес на планетата.

Това са немската легенда Герд Мюлер през 1970 година, руснакът Олег Саленко през 1994 година и Давид Вия за Испания през 2006 и 2010 година Така при гол или асистенция в 1/4-финала против Англия, Мбапе ще стане единственият футболист в историята на футбола, който е взел участие директно в 8 следващи гола за страната си на Световни шампионати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР