Кихането е естествен физиологичен процес, който помага да се освободи

...
Кихането е естествен физиологичен процес, който помага да се освободи
Коментари Харесай

Сдържането на кихавицата може да предизвика синузит

Кихането е натурален физиологичен развой , който оказва помощ да се освободи носът от тайни , а опитите за забавянето му могат да доведат до синузит и други затруднения, предизвести УНГ лекарят, претендент на медицинските науки Людмила Елизарова.

Тя изясни заплахите от сдържането на кихането пред радио " Спутник ".

Назалната секреция , означи лекарката, може да съдържа вируси и бактерии. " Ако смятате, че е неуместно да кихате сега, процесът може да бъде възпрепятстван, само че това ще изисква да затиснете носа си и да пандизите устата си. В този случай въпреки всичко ще кихнете, само че ще го извършите във вътрешността ", сподели Елизарова.

Опитите да се задържи кихането , съгласно лекарите могат да предизвикат развиването на болести на органите на слуха и носоглътката. " Когато се пробвате да отложите кихането, налягането, което поражда в този случай, се насочва във вътрешността, към носоглътката и задните елементи на носната празнина, където се отваря слуховата тръба, максиларните синуси, фронталните синуси. Това значи, че самата секреция, която е трябвало да излезе по време на кихане, попада в тях ", предизвестява Елизарова.

Тя добави също, че това усилва риска от зараза на слуховата тръба и междинното ухо. Освен това може да се развие синузит и да се увеличи вътречерепното налягане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР