Киевският режим няма да може да избяга от отговорност във

...
Киевският режим няма да може да избяга от отговорност във
Коментари Харесай

Лавров: Киев няма да успее да избегне отговорността във връзка с последните атаки срещу Запорожката АЕЦ

Киевският режим няма да може да избяга от отговорност по отношение на последните офанзиви против Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), Русия ще търси почтени оценки за протичащото се от МААЕ и секретариата на Организация на обединените нации. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след договарянията с китайския външен министър Ван И, оповестяват съветски медии.

„ Мисля, че този път няма да можем да избягаме от отговорност, ние сме заинтригувани от съдействие и с МААЕ, и със секретариата на Организация на обединените нации, само че, несъмнено, ще търсим от тях почтено самопризнание за това, което се случва освен в близост. Запорожката атомна електроцентрала, само че като цяло към Украйна “, сподели още Лавров.

Според Лавров оценките на интернационалните чиновници за всички аспекти на протичащото се към Украйна до момента са били „ едностранчиви “.

По време на конференцията, Лавров също по този начин разяснява, че Москва и Пекин се споразумяха да стартират разговор за образуването на евразийската сигурност с присъединяване на държави-единомишленици.

„ Имаме общ фокус върху укрепването на сигурността в Евразия. Дълго време имаше евроатлантическа конструкция за сигурност под формата на НАТО, само че и Организацията за сигурност и съдействие в Европа тя просто се изтрива от листата съответни структури, в границите на които могат да се водят смислени договаряния и да се контракти нещо въз основата на баланс на ползи “, добави Лавров.

„ Възниква задачата за образуване на евразийската сигурност, президентът на Русия Путин загатна това в посланието си към Федералното заседание и аз и моите китайски другари се съгласихме да стартираме разговор с присъединяване на други наши съидейници по този въпрос “, означи Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР