Киевска област се превърна в гробище за руски танкове. Руската

...
Киевска област се превърна в гробище за руски танкове. Руската
Коментари Харесай

„Най-тежката загуба за Русия от Втората световна война“: ето го гробището за руски танкове край Киев

Киевска област се трансформира в гробище за съветски танкове. Руската окупационна войска беше разрушена от украинските сили и част от нея избяга от Украйна. Друга лежи мъртва на украинска земя. Екип на TRT World снима гробището за съветски танкове северно от Киев.

Украинците споделят, че това проваляне е най-тежкото за Русия от Втората международна война насам. На 24 февруари съветската войска предприе пълномащабна военна експанзия против Украйна от три направления. Хиляди съветски бойци и колона от танкове и военна техника, дълга десетки километри, се насочиха към Киев с концепцията да завладяват украинската столица за три дни. Украинската войска обаче бе на друго мнение – разруши „ безаналоговата “ войска на Владимир Путин и освободи градовете от съветските окупатори.

За пет седмици сражения съветската войска не съумя даже да се приближи до Киев. В яростта си тя извърши военни закононарушения, избивайки невъоръжени цивилни жители, измежду които и деца. Украинските сили се натъкнаха на ужасяващи гледки в Ирпин, Буча и други обитаеми места в покрайнините на Киев. Трупове по земята и разрушени жилищни здания демонстрират ужасяващите военни закононарушения, осъществени от врага. Американският президент Джо Байдън назова Владимир Путин военнопрестъпник, а президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че съветската войска е направила геноцид.

" В Буча и другите ни градове бяха изгонени окупаторите. Стотици хора бяха убити. Мъчени, разстреляни цивилни. Трупове по улиците. Миниран регион. Дори телата на починалите бяха минирани! Повсеместните последствия от грабежите. Концентрирано зло е посетило нашата земя. Убийци. Палачи. Изнасилвачи. Мародери. Които се назовават войска. И които заслужават единствено гибел по-късно, което направиха. Искам всяка майка на всеки съветски боец да види телата на убитите в Буча, в Ирпин, в Гостомел. Какво са създали? Защо са били убити? Какво е направил човек, каращ колело по улицата? Защо елементарните цивилни са били измъчвани до гибел в елементарен спокоен град? Защо са удушавали дамите, откакто са им сграбчили обеците от ушите? Как може да се изнасилват и убиват дами пред очите на деца? Да се подиграват с телата им даже след гибелта? Защо танковете са смачкали телата на хората? Какво направи украинският град Буча с вашата Русия? Как стана допустимо всичко това? ", попита украинският президент Зеленски, който през днешния ден посети освободения град. Вижте какво е останало от съветската техника в гробището за съветски танкове край Киев:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР