Киев твърди, че президентът Владимир Зеленски е искал да разговаря

...
Киев твърди, че президентът Владимир Зеленски е искал да разговаря
Коментари Харесай

Зеленски поискал да преговаря с Путин, Москва отрича

Киев твърди, че президентът Владимир Зеленски е желал да беседва с Владимир Путин, само че не е получил единодушие. Москва дава отговор, че не е получила искане за диалог, съобщи BBC.
Зеленски изиска диалози с съветския водач Владимир Путин за разискване на ескалацията на спора в Източна Украйна, само че към момента не е получил отговор, заяви прессекретарят на украинския президент Юлия Мендел, представена от Ройтерс.
 Яростна реакция от Русия поради поръчка на Зеленски да върне Крим в Украйна Яростна реакция от Русия поради поръчка на Зеленски да върне Крим в Украйна
Руски политици и специалисти разясниха изказването на украинския президент Владимир Зеленски, че обезателно ще върне Крим в рамките на...
" Кабинетът на президента, несъмнено, изиска договаряния с Владимир Путин. Все още не сме получили отговор и доста се надяваме, че ", сподели Мендел. Кремъл отхвърли да има питане.
" През последните дни не съм виждал никакви запитвания. Не знам да е имало запитвания през последните дни ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.
Съединени американски щати означават, че има скупчване на съветски войски покрай границите на Украйна, най-голямо от 2014 година насам.  Антъни Блинкен съобщи, че Русия ще се изправи пред следствията, в случай че продължи да " работи нападателно и безконтролно ".
В петък немският канцлер Ангела Меркел беседва по телефона с Путин и също се разгласи за понижаване на съветското военно наличие наоколо до границата с Украйна.
 Европейски Съюз прикани Русия да се въздържа от в допълнение изостряне на спора в Източна Украйна Европейски Съюз прикани Русия да се въздържа от в допълнение изостряне на спора в Източна Украйна
Говорителят на Европейската работа за външна активност Петер Стано насочи зов към Русия да се въздържа от по-нататъшни дейности, които...
Още по тематиката:
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР