Киев ще съди Полша, Унгария и Словакия заради отказа им

...
Киев ще съди Полша, Унгария и Словакия заради отказа им
Коментари Харесай

Политико: Украйна ще съди Полша, Унгария и Словакия за отказа им да внасят нейно зърно

Киев ще съди Полша, Унгария и Словакия поради отхвърли им да отстранен възбраната за украински селскостопански артикули, сподели комерсиалният представител на Украйна Тарас Качка в изявление за европейското издание на " Политико ".

Забраните от трите централноевропейски страни имат за цел да защитят техните фермери от скока на износа от зърнената суперсила Украйна след блокадата на Русия на украинските пристанища в Черно море. Управляващата партия в Полша изключително се стреми да спре потока, защото на изборите на 15 октомври мощно зависи от подкрепата на селските региони, където гласоподавателите са озлобени от увеличението на украинския селскостопански експорт, отбелязва " Политико ".

„ Важно е да се потвърди, че тези дейности са юридически неправилни. И по тази причина ще стартираме правосъдно произвеждане на следващия ден “, сподели Качка в неделя вечерта, добавяйки, че Киев се готви да отвърне на полския експорт на плодове и зеленчуци.

Трите страни се разпалиха против Европейската комисия, която предишния петък реши да позволи продажбите на украинско зърно в Европейски Съюз.

Полша, Унгария и Словакия обявиха, че ще наложат лични забрани върху украинското зърно след решението на Комисията да приключи рестриктивните мерки.

„ В нашите очи тези ограничения на Унгария и Полша са демонстрация на пълно съмнение към Европейската комисия “, сподели комерсиалният представител на Украйна.

Качка твърди, че откритото непокорство на Брюксел от страна на Полша, Унгария и Словакия не е единствено вътрешен въпрос за Европейски Съюз, само че предизвиква  " редовно безпокойствие “ – дали интернационалните търговски сътрудници могат да имат вяра, че Брюксел приказва от името на Европейски Съюз.

„ В продължение на доста години Европейската комисия е комерсиалният договарящ и институцията за комерсиална политика за целия Европейски Съюз. И ние работехме на тази основа “, сподели Качка и добави: „ Системният метод на Будапеща и Варшава за игнориране на позицията на институциите на Европейски Съюз в комерсиалната политика, мисля, че това ще бъде проблем за Европейски Съюз като цяло, тъй като в него няма единение там ".

Киев възнамерява да съди страните в Световната комерсиална организация, а не посредством личното си комерсиално съглашение с Европейски Съюз.

„ Мисля, че целият свят би трябвало да види по какъв начин страните членки на Европейски Съюз се държат към комерсиалните си сътрудници и личния си съюз, тъй като това може да повлияе и на други страни. “

Докато Словакия просто разшири предходната възбрана на Европейски Съюз за четири типа зърно, Полша наложи спомагателни забрани за украинското брашно и фуражи през уикенда. Унгария, сподели Качка, отива още по-далеч и не разрешава спомагателни 25 продукта, които не са били обсъждани преди, в това число месо.

„ Тези случайни забрани са смешни “, сподели Качка. „ Мисля, че Унгария тук прави политическо изказване, че желае да блокира търговията с Украйна и също по този начин изцяло да пренебрегне Брюксел. И по тази причина считам, че това е доста самоуверен ход против двама ни от Будапеща ".

Докато спомагателните забрани на Унгария са най-вече алегорични, като се има поради, че Украйна не изнася доста говеждо или свинско месо за страната, ограниченията на Полша ще обиден забележителна част от износа на Украйна, сподели Качка. Освен в случай че Варшава не анулира тези спомагателни забрани, „ ще бъдем принудени да отмъстим на спомагателните артикули и ще забраним вноса на плодове и зеленчуци от Полша “.

Правителствата в Будапеща и Варшава обявиха, че работят, с цел да защитят своите фермери от скок във вноса на украинските артикули, който намали цените, само че Качка отвърна, че това размишление е неправилно:

„ Забраната на Полша няма да помогне на фермерите, няма да повлияе на цените, тъй като цените са световни - това, което вършат, се основава на публичното мнение ".

Служител на Европейски Съюз споделил пред " Политико ", че Брюксел се надява да позволи разногласието, като накара Киев да наложи лични ограничавания върху износа при положение на неочаквани скокове.

Запитан за тази евентуална договорка, Качка сподели, че Киев е подготвен да „ поеме отговорността да подсигурява, че износът от Украйна не основава цунами в прилежащите страни “ и ще наложи система от разрешителни за експорт „ в действително време “ за зърнени храни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР