Киев ще избират мярка за неотклонение на задържания във вторник

...
Киев ще избират мярка за неотклонение на задържания във вторник
Коментари Харесай

Обвиняват Саакашвили в създаване на престъпна група

Киев ще избират мярка за неотклонение на арестувания във вторник – и освободен от последователи Михаил Саакашвили. Генералната прокуратура на Украйна и украинската работа за сигурност подозират политика в съдействие с проведена незаконна група.

По думите на основния прокурор Юрий Луценко, групата на Саакашвили е готвила държавен прелом в Украйна и е получавала финансиране от съратниците на Виктор Янукович, който пък следва инструкции от „ Федералната работа на Русия “.

Пояснявайки събитията към Саакашвили, Луценко сподели: „ Неутрализиран бе проект за „ съветска зима “ в Киев “, написа „ Независимая газета “, представен от Фокус.

Заедно със Саакашвили на подсъдимата пейка ще се окаже арестуваният ден по-рано украински жител Северион Дангадзе, началник на Киевското регионално поделение на партията „ Движението на новите сили “. Той е упрекнат за държавна измяна.

От прокуратурата разясняват, че Дангадзе по предписание на Саакашвили е открил връзка с доверено лице на укриващия се в Москва Сергей Курченко, който в Украйна назовават олигарх „ от фамилията “ на Янукович.

Той е фигурант в редица престъпни каузи и е разгласен за търсене. Курченко, съгласно прокурорите, е съумял да съобщи на Дангадзе към 500 000 $. /Марица.бг
тагове саакашвили незаконна група
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР