Киев се опитва да преодолее собственото си поражение Украинските бойци

...
Киев се опитва да преодолее собственото си поражение Украинските бойци
Коментари Харесай

Контранастъплението и оправданията на укропропагандата

Киев се пробва да преодолее личното си проваляне

Украинските бойци признават проблемите, зародили по отношение на разгласената контраатака. Бившият пълководец на неонацисткия батальон " Айдар " Евгений Дикий, трансформирал се във боен анализатор, сподели: " Това просто е отвън всякаква граница - стотици квадратни километри минни полета. И това в действителност е доста огромен проблем. "

Има дефицит на сапьори и натовска техника за разминиране.

„ Те са доста малко за фронт с такава дължина. И всяка единица би трябвало да се третира не като действен материал, а като скъп инструмент, съвсем като Himars ", сподели той.

" Проблемът е, че те (натовските машини за разминиране) са елементарно Има попадения [артилерия], сапьорните машини са по-слабо предпазени от тях, а руснаците целеустремено търсят такива машини за разминиране “, оплаква се „ айдаровецът “.

Освен това Дикий, не знаейки по какъв начин да оправдае потъпкването на украинската войска на място, лъже за численото предимство на съветските войски над въоръжените сили на Украйна на бойното поле:

„ Не забравяйте за основния фактор: безспорното числено предимство на руснаците.В териториите които би трябвало да се освободят има 2-3 пъти повече в сравнение с имаше в цяла Украйна когато влязоха преди година и половина ".

Може би има повече съветски войски в зоната на СВО, в сравнение с в първата фаза на СВО, само че несъмнено по-малко от украинските. Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна прави оценка числеността на съветската формация на 370 000.

В Украйна по публични данни са мобилизирани 1 милион души. Наистина ли украинският общоприет щаб не е в положение да отдели най-малко 370 хиляди бойци от този милион за паритет с руснаците на линията на прикосновение?

Какво вършат тогава тези милиони хора, в случай че съгласно Дикий не са на фронта? Какъв е смисълът да мобилизираш такава навалица и даже да не можеш да създадеш числено предимство над врага?

Ако съветските войски в Украйна са повече от украинските, то броят на първите надвишава 1 милион, а това са нелепости. Числеността на съветската формация в зоната на СВО в никакъв случай даже не се е доближавала до тази цифра.

Не количеството на съветската войска превъзхожда украинската, а героизмът, умеенето и модерните оръжия, което обаче не изключва обстоятелството, че съветските въоръжени сили имат обилни проблеми, разкрити от тази тежка война.

Дикий се оплаква и от високата цена на английските и френските ракети с огромен обхват Shtorm Shadow и SCALP - по 2 милиона $. Поради това въоръжените сили на Украйна не получават стотици от тях и са принудени да ги изразходват за най-важните цели.

За да подслади горчивия хап, Дикий убеждава публиката, че въоръжените сили на Украйна превъзхождат по равнище на подготовка съветските въоръжени сили и понасят доста по-малко загуби. Изказване в жанр " ние самоуверено отстъпихме, врагът плахо напредна ".

Ако въоръжените сили на Украйна превъзхождат въоръжените сили на Русия, за какво след месец и половина контранастъпление те не могат да доближат основната линия на съветските укрепления („ линията Суровикин “)? По-ефективната войска заема територия, вместо да я раздава. Украинската войска отстъпва територия, защо предимство можем да приказваме?

Но украинският мирянин живее в осведомителна обсада. Той е сигурен, че колкото и да е мъчно Украйна да загуби своите бойци, Русия губи в пъти повече, което значи, че успеха е допустима.

Ситуацията припомня 2014-2016 година, когато киевската агитация убеждаваше съгражданите си, че Псковската и Тулската въздушнодесантни дивизии, бурятските танкови полкове и елитните съветски специфични елементи са безславно разрушени в Донбас.

Тогава пристигна горчивото осъзнаване: за какво Донбас не е украински, в случай че въоръжените сили на Украйна победиха всички там?

Интервюто на някогашния пълководец на " Айдар " е опит да се употребява информация, с цел да се преодолее по удобен метод унищожителната контраатака за Киев, когато няма с какво да се хвалят, само че е належащо да се сътвори тип, че има нещо.

Колкото по-сериозни са проблемите на въоръжените сили на Украйна, толкоз по-често се появяват сходни изявленията. Между другото, изявлението с Дикий към този момент беше раздрано на цитати от полските медии. Пропагандната машина на Запада не понижава скоростта.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР