Киев с апел към Източна Европа: Дайте ни ненужното си оръжие

...
Украйна призова своите партньори да й предоставят оръжие, за да
Коментари Харесай

Украйна призова своите партньори да й предоставят оръжие, за да се защитава от агресията на Русия, предаде БГНЕС.

„Несправедливо е, че Украйна все още е принудена да моли партньорите си за това, което те държат в складове в продължение на години. Ако те имат оръжията, от които Украйна се нуждае тук и сега, ако разполагат с боеприпасите, от които се нуждаем тук и сега, тогава преди всичко техен морален дълг е да помогнат за защитата на свободата, да помогнат да се спаси животът на хиляди украинци“, се казва в съобщение на посолството на Украйна в София.

Бившите страни-членки на Варшавския договор, които в момента са членове на НАТО притежават съветски оръжия, с които украинската армия е много добре запозната и може да използва, за да се защити от руската инвазия.

Неотдавна Словакия предостави своите ПВО системи С-300, които са изключително ефективни и могат да защитят небето на Украйна. Румъния от своя страна ще даде изтребители МиГ-21, а Полша ще предостави своите танкове Т-72.

На мястото на тези оръжейни системи ще постъпят нови видове западно въоръжение, което ще съдейства за модернизацията на армията на тези страни.

България също притежава старо съветско оръжие, което в този момент би било много полезно на Украйна, включително ПВО системи С-300, щурмови самолети Су-25 и др. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР