КИЕВ (Ройтерс) - Украйна и нейните чуждестранни партньори могат да

...
КИЕВ (Ройтерс) - Украйна и нейните чуждестранни партньори могат да
Коментари Харесай

Украйна предлага възможността да покани Русия на мирна среща на върха

КИЕВ (Ройтерс) - Украйна и нейните задгранични сътрудници могат да поканят Русия на бъдеща мирна среща на върха, с цел да обсъдят прекратяването на двегодишната инвазия на Москва при изискванията на Киев, почитан украински чиновник сподели в неделя.

Швейцария ще бъде хазаин на среща на върха за разискване на визия за мир от украинския президент Володимир Зеленски, която може да бъде предадена на Русия по време на втора среща на по-късна дата, сподели Андрий Йермак, Началникът на кабинета на Зеленски.

„ Възможно е да се стигне до обстановка, в която ние дружно да поканим представители на Руската федерация, където да им бъде показан проектът, ако който и да е представител на страната-агресор в този миг пожелае в действителност да сложим завършек на тази война и да се върнем към обективен мир “, сподели той по време на телевизионна конференция в Киев.

Зеленски за първи път разгласи своята мирна формула на срещата на върха на Групата на 20-те огромни стопански системи през ноември 2022 година То...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР