Киев планира да предприеме голяма контраофанзива, за да си върне

...
Киев планира да предприеме голяма контраофанзива, за да си върне
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Украйна очаква между 120 и 140 западни танка при първата вълна доставки

Киев възнамерява да предприеме огромна контраатака, с цел да си върне територии, завладяни от Русия в южната и източната част на страната

" Украйна ще получи от 120 до 140 танка при първата вълна от доставки на западни танкове от коалиция от 12 страни. Това съобщи през днешния ден украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец група западни страни дадоха обещание на Украйна ѝ доставят бойни танкове, с цел да отблъсква тя пълномащабната съветска инвазия.

Кулеба разясни, че " танковата коалиция " има 12 членове и че при първата вълна от доставки за Украйна от тази коалиция украинските въоръжени сили ще получат сред 120 и 140 западни танка.

Кулеба съобщи, че танковете ще включват немските " Леопард 2 ", английските " Чалънджър 2 " и американските " Ем 1 Ейбрамс " и добави, че Украйна в действителност разчита да получи и френски танкове " Льоклер ", в случай че бъде реализирана сделка в тази тенденция.

Външният министър не заяви никакви времеви графици за тези доставки. " Ще е нужно и време за образование на украинските военнослужещи, с цел да могат те да работят с танковете ", добави Кулеба.

Кулеба съобщи, че Киев работи и зад кулисите, с цел да притегли още страни към обединението, която ще доставя танкове на Украйна в един сериозен, съгласно публични представители, миг във войната в Украйна.

Киев възнамерява да предприеме огромна контраатака, с цел да си върне територии, завладяни от Русия в южната и източната част на страната. Съединени американски щати са споделили на Киев да се въздържи от задействането на този проект, до момента в който западната военна помощ дойде в Украйна. Тя обаче е обезпокоена, че Русия би могла да предприеме атака в идните седмици или месеци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР