Киев обвини днес Москва, че иска да въвлече Минск, дипломатически

...
Киев обвини днес Москва, че иска да въвлече Минск, дипломатически
Коментари Харесай

Ракети от Беларус удариха Украйна

Киев упрекна през днешния ден Москва, че желае да въвлече Минск, дипломатически съдружник на Русия, във войната в Украйна, съобщи Франс прес.

" Ударите от през днешния ден са директно свързани с уисилята на Кремъл да въвлече Беларус във войната в Украйна като страна в спора ", твърди в " Телеграм " Главната дирекция на украинското разузнаване, която е подчинена на украинското министерство на защитата.

Това увещание пристигна малко откакто Украйна заяви, че съветски ракети са били изстреляни от прилежащ Беларус по украинско село. Към 5 ч. тази заран локално време в Черниговска област е имало масиран ракетен обтрел. Двадесет ракети са били изстреляни от територията на Беларус, а също и от въздуха по село Десна. Засегнат е инфраструктурен обект.

Според украинското разузнаване шест самолета Ту-22М3 са изстреляли 12 крилати ракети от град Петриков, в южната част на Беларус. Бомбардировачите са изхвърчали преди този момент от летището в Чайковка в региона Калуга в Русия, на 270 километра северно от украинска територия. Те са навлезли в беларуското въздушно пространство. След като са изстреляли ракетите, те са се върнали в Русия, показва украинското разузнаване и прецизира, че с изключение на Денса руснаците са поразили и цели в Киевска и Сумска област.

Десна е село с 7500 поданици и се намира на към 70 километра северно от Киев и на същото разстояние от границата с Беларус.

Ударът идва в миг, в който съветският президент Владимир Путин ще има среща с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко в Санкт Петербург. А в четвъртък и петък съветският външен министър Сергей Лавров ще посети Беларус.

Руската войска и през днешния ден обстрелва с десетки ракети военни обекти в Западна и Северна Украйна, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Губернаторът на западната Лвовска област Максим Козицки сподели във видеообръщение, публикувано онлайн, че шест ракети са били изстреляни от Черно море, покрай украинската военна база Яворов, като четири са я улучили, а две са били прехванати и унищожени преди да доближат до задачата си.

Виталий Бунечко, губернатор на Житомирска област в северната част на страната, съобщи, че при ударите против военни обекти е умрял минимум един боен.

„ Близо 30 ракети бяха изстреляни против един от военните ни инфраструктурни обекти покрай Житомир “, сподели той и добави, че 10 от тях са били прехванати и унищожени.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР