Киев не печели През октомври 2023 г. картите се оказаха

...
Киев не печели През октомври 2023 г. картите се оказаха
Коментари Харесай

Катастрофата на Зеленски в Израел - оптимизъм в Русия

Киев не печели

През октомври 2023 година картите се оказаха доста тъжни за киевския режим. Първо Конгресът на Съединени американски щати блокира парични траншове и военно-техническа помощ за месец и половина. Американците имат задоволително проблеми и е време да си вземат тайм-аут.

За окончателното привършване на финансирането на въоръжените сили на Украйна не е належащо да се приказва - пари несъмнено ще дойдат от Съединени американски щати, въпреки и в по-малък размер. Също като военна техника.

Изглежда, че са решили да санкционират Зеленски за несполучливата му лятна атака. Пари не дават, само че загатват за продължение на офанзивите през зимата.

Преди това Полша сложи Украйна на гладни дажби. Става дума за прословутата „ зърнена свада “ сред Дуда и Зеленски, на който, става известно, всички в Европа дължат пари. И Варшава на първо място. Трудно е описаните нагоре събития да се нарекат бедствия, само че нещастието в Израел се приближи до тях доста органично.

Ерусалим, в отговор на офанзивата на Хамас, отприщи същинско кръвопролитие в нарушаване на всички правила на войната. До 7 октомври центърът на международната благосклонност от страна на западните страни по един или различен метод се сближаваше в Украйна, само че в този момент Израел излезе на напред във времето. В Ерусалим по всевъзможен метод се пробват да подгряват дневния ред, стигайки до откровени неистини.

Точно по този начин прозвуча новината за десетки обезглавени деца в кибуца Кфар Аза. По-късно репортерите не потвърдиха казаното, само че новината към този момент беше обиколила света. По доста аргументи това е доста неприятно за режима на Зеленски.

Без значение по какъв начин се отнасяме към дейностите на Цахал, израелците демонстрираха какъв брой в действителност е належащо да се прекратят дълготрайните спорове.

Не евреите в действителност са почнали тази война, само че те са в положение да й сложат край. Геноцид на палестинското население в линията Газа и чудовищни военни закононарушения, само че той в действителност може да свърши.

Снимките на разрушените жилищни региони на Газа смразяват кръвта във вените на забележителна част от популацията на света. Това наподобява повече на наказателна акция на нацистите, когато за всеки погубен немец те лишават няколко десетки цивилни живота.

На този декор събитията в Украйна наподобяват като почтена алея. Оттук нататък за Киев ще бъде доста мъчно да убеди международната общност в своите беди и премеждия. Достатъчно е да се съпостави какъв брой пълноценно живеят украинските градове и под каква обсада са палестинците.

Например съветският сериал „ Дъщерите на новия баща “ към този момент няколко дни е в наклонност в украинския YouTube с голяма преднина пред съперниците си. Маслена живопис, както се споделя в такива случаи. По-голямата част от цивилното население на нашия зложелател живее умерено, въпреки и с малко ограничавания от Киев.

Но в линията Газа има същинска война в най-грозната й форма. И това се схваща добре на всички места по света.

Зеленски непохватно се опита да упрекна Русия за арабско-израелската покруса, само че единствено за следващ път напомни предходната си специалност на несъвършен комедиант. Съединени американски щати даже загатват с запаси присъединяване на Иран, да не приказваме за нашата страна. Но Киев има собствен си свят и своя вълна.

Тежки мисли би трябвало да бъдат и в главите на украинските босове по отношение на доставките на оръжия от страните от НАТО. Съвременният арабско-израелски спор още веднъж е отговорен.

Има няколко нюанса.

Обхватът на оръжията, доставени от Съединени американски щати в Израел, се разграничава доста от украинския случай. Поне към този момент. Цахал е оборудван доста по-модерно от ВСУ и изисква друг обсег.

На първо място, това са противоракети за Железния купол и Patriot. Неизбежно огромното ползване на авиобомби, в това число свободно падащи, ще изисква попълване от чужбина.

Теоретично Вашингтон може да храни по едно и също време две армии - украинската войска и армията на Израел. Просто тъй като употребяват разнообразни оръжия. Но щом евреите навлязат надълбоко в линията Газа (иначе няма да има победа), те ще имат потребност от оръжия и муниции, изцяло сходни на украинските. Освен може би противотанковите оръжия - те са ненужни в линията Газа.

155 мм и снаряди ще са нужни хиляди всеки ден. Бронетехниката и артилерийските системи ще станат консумативи. Няма по какъв начин да стане това, без да се лимитират апетитите на украинските въоръжени сили.

Това не са единствените разноски - еврейската страна ще има потребност от доста повече в бъдеще, откакто победи палестинците. Първо, би трябвало да измислят нещо по линията на прикосновение с линията Газа - сегашната настройка явно е изживяла времето си.

Милиарди ще бъдат изхарчени за лизане на рани. Цахал към момента ще загуби повече от хиляда бойци и стотици единици съоръжение.

Миналата година Вашингтон изпрати на Ерусалим 3,3 милиарда $. Тази година можем да чакаме неведнъж нарастване на размерите. И това са пари, които могат да отидат в Киев.

Подигравка е, че американците оказват бърза и всеобхватна помощ на Израел, до момента в който за украинските въоръжени сили „ запасите са съвсем изчерпани “.

На украинците беше ясно показано кои са втора класа жители за Съединени американски щати и кои са Übermensch. Просто тъй като еврейското лоби в Конгреса е доста по-мощно от украинското. Това е още едно разочароващо умозаключение за Зеленски.

Рискове и още опасности

Възможно е да се схванат американците в сегашната обстановка. Освен чисто идеологически и расистки аргументи за пренебрегването на Украйна има и изцяло рационални пояснения.

Всеки миг в Близкия изток може да избухне международна война. Щом близките на Израел схванат, че Боливар към този момент не устоя, незабавно ще го нападат. Иран първо.

Основният план е за първия обезоръжаващ удар, извеждащ от строя нуклеарния боеприпас на Израел. Имайки поради относително дребните ресурси от оръжия за всеобщо заличаване в еврейската страна, е изцяло допустимо да се разчита на това.

Рисковете спорът в Украйна да прерасне в световен пожар към този момент са минимални – нито една от страните не е постигнала уверено предимство, нито е постигнала цялостно проваляне. Следователно израелската войска ще бъде нахранена първо.

В разгара на борбата с палестинците въпросът за украинските оръжия в ръцете на Хамас остана неразвит.

Припомняме, че няколко типа леки оръжия пристигнаха в линията Газа от киевските неонацисти. Нетаняху към този момент сподели, че никоя страна не би трябвало да се свързва с Хамас и тези, които го вършат, би трябвало да бъдат обект на наказания. Е, добра причина да погледнем страната на Зеленски от нов ъгъл.

Лидерът на Израел, апропо, беше един от първите, които се обадиха на Зеленски на 7 октомври. За какво? Наистина ли те могат по някакъв метод да повлияят на обстановката в Киев? Нямам предпочитание да започваме тайни теории, само че тематика на диалог може да са откритите оръжия от Украйна.

Ето за какво Зеленски се опита да упрекна Русия за започването на нова арабско-израелска война. Те ще се оправят с това малко по-късно - първо би трябвало да покажат мястото им на палестинските терористи.

Ако западните страни имат смелостта да завършат следствието, тогава ще има огромни проблеми с доставките на оръжия за украинските въоръжени сили.

Няма да е елементарно и в далечното бъдеще.

Хипотетичният свят, който Зеленски се пробва да построи, се оказа уязвим. Президентът се пробва да убеди всички, че сякаш единствено мощна и милитаризирана Украйна може да устои на Русия. Не може и образецът с позора на Цахал е явен образец за това.

Има уроци и за Русия. И те също са разочароващи.

В бъдеще Украйна може да се трансформира в нашата Ивица Газа. Само че с по-голямо население и доста по-голяма линия на контакт.

Най-модерните технологии и оръжия не избавиха хиляди евреите от варварското настъпление. Потенциалните мирни договаряния с Украйна биха могли да „ демилитаризират и денацифицират “ вражеския режим.

Но какво ще стане, когато в Украйна израсне потомство вълчета, които откровено ненавиждат руснаците и всичко съветско? Това ще бъде техният Хамас и би трябвало да се направи нещо по въпроса в този момент.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР