Киев и Москва ще проведат преговори на най-високо ниво на

...
Киев и Москва ще проведат преговори на най-високо ниво на
Коментари Харесай

Украйна и Русия се разбраха къде да проведат преговорите

Киев и Москва ще проведат договаряния на най-високо равнище на границата сред Украйна и Беларус. Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски след диалога си с белоруския държавен глава Александър Лукашенко в неделя.

" Договорихме се, че украинската делегация ще се срещне с съветската делегация без предварителни условия на украинско-беларуската граница, покрай река Припят ", сподели Зеленски.

" Александър Лукашенко пое отговорността да подсигурява, че всички самолети, хеликоптери и ракети, ситуирани на територията на Беларус, ще останат на земята по време на пътуването, диалозите и завръщането на украинската делегация ", добави президентът на Украйна.

Не е ясно обаче по кое време ще се проведат договарянията за преустановяване на огъня, който Москва стартира в Украйна на 24 февруари.

По-рано Зеленски беше декларирал, че няма да се срещне с съветската делегация на белоруска територия, защото нашествието на Москва е почнала частично от Беларус. Тя се намира на север от Украйна и точно оттова Кремъл изпрати военни към столицата Киев.

В неделя Кремъл разгласи, че съветска делегация към този момент е в Беларус за договаряния с Украйна. Според организация ТАСС, представителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков е споделил, че " според постигнатото съглашение " в град Гомел са пристигнали представители на министерството на външните работи, министерството на защитата и президентската администрация. 

Зеленски отказа да се водят диалози на територията на Беларус, но остави отворена вратата за договаряния на други места: „ Разбира се, че желаеме мир, желаеме да се срещнем, желаеме войната да завърши. Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку – ние сме ги предложили на руснаците ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР