Киев и Москва се обвиняват взаимно за бомбардировката на затвор

...
Киев и Москва се обвиняват взаимно за бомбардировката на затвор
Коментари Харесай

Киев и Москва се обвиняват взаимно за удар по затвор с десетки убити

Киев и Москва се упрекват взаимно за бомбардировката на затвор в Оленовка в Донецка област, където съгласно Украйна са починали 50 души, написа БНР.
Прочетете още
Президентът Зеленски прикани Русия да бъде жигосана като страна, подкрепяща тероризма. Русия счита, че нападението е осъществено от украинците с американски ракети. Според Киев при съветска офанзива на Николаев са убити петима души. Руската страна упреква украинските войски за гибелта на шестима цивилни при обстрел по Донецк и село в Херсонска област. И двете страни оповестяват, че изтеглят хора от Донбас.

Украйна заяви за сполучливо контранастъпление в Херсонска област - убити съветски бойци и унищожени хранилища.

Това стана на фона на първия телефонен диалог сред първите дипломати на Съединени американски щати и Русия Антъни Блинкън и Сергей Лавров от съветското навлизане в Украйна, което стартира на 24 февруари.

Блинкън е призовал Русия да съблюдава съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море, а Сергей Лавров е отбелязал, че американските наказания не престават да тежат на обстановката с прехраната. Блинкън е предизвестил по отношение на проектите за референдуми за присъединение към Русия на окупираните Херсон и Запорожие.

" Тези проекти няма да бъдат признати в никакъв случай. Светът в никакъв случай няма да признае анексии на украински територии, а ние ще наложим на Русия да заплати основна спомагателна цена ".

Руският външен министър е повторил, че така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна ще продължи, до момента в който бъдат изпълнени всички сложени цели.

Изявление в този дух направи и съветският представител в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

Американският представител Линда Томас-Грийнфилд упрекна Русия, че желае да заличи Украйна от картата на света.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР