Киев е изпратил на Пекин предложение за среща с китайската

...
Киев е изпратил на Пекин предложение за среща с китайската
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Искаме среща с Китай

Киев е изпратил на Пекин предложение за среща с китайската страна

Това съобщи на брифинг след срещата си с министър-председателя на Испания Педро Санчес украинският президент Володимир Зеленски. Украинският водач добави, че Украйна е предала на Китай желанието си за среща по дипломатически канали.

„ Ние бихме желали да се срещнем с Китай, това е в полза на Украйна “, добави Зеленски, съобщи.

Президентът на Украйна изясни че знае за създадената от Пекин идея за самодейност за световна сигурност, само че към този момент не се е срещнал с този документ и не може да му „ сложи диагноза “. Той оцени позитивно обстоятелството, че Китайската национална република е почнала да приказва за Украйна.

На 20 февруари Пекин разгласява концепцията си за Инициатива за световна сигурност, в която прикани всички страни да работят взаимно за сигурността, с почитание към териториалната целокупност на страните и недопускане на вмешателства във делата на настрана взета страна.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтеберг разяснява също в четвъртък, че пактът вижда признаци на това, че Китай преглежда опцията за доставка на въоръжение на Русия. " Ние не сме видели никакви дотсавки на смъртоносна помощ от Китай за Русия, само че сме видали признаци на това, че те преглеждат и, може би, възнамеряват това ", сподели ръководителят на Североатлантическия пакт в изявление за Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР