Киев бил готов да приеме малък ядрен инцидент“Ръководителят на руската

...
Киев бил готов да приеме малък ядрен инцидент“Ръководителят на руската
Коментари Харесай

Русия: Има риск от авария в Запорожката АЕЦ

Киев бил подготвен да одобри „ дребен нуклеарен случай “
Ръководителят на съветската държавна компания „ Росатом “ Алексей Лихачов предизвести, че има риск от нуклеарен случай в Запорожката АЕЦ, откакто през уикенда тя още веднъж беше подложена на обстрел.

„ Информираме международната общност, че централата е изложена на риск от нуклеарна повреда и явно Киев счита за позволен дребен нуклеарен случай. Малък или огромен обаче, радиацията няма да пита Киев. Това ще бъде казус, който вечно ще промени хода на историята. Затова е нужно да се направи всичко належащо, тъй че никой даже да не си помисля да протяга ръка на сигурността на АЕЦ “, съобщи Лихачов през днешния ден пред публицисти.

Той разяснява и предлагането за зона за сигурност към Запорожката АЕЦ, като акцентира, че основаването й би било допустимо единствено с утвърждението на Съединени американски щати. „ Мисля, че дистанцията сред Вашингтон и Запорожие не би трябвало да бъде мотив на Съединени американски щати да забавят решението за основаване на зона за сигурност “, отсече шефът на „ Росатом “.

По Запорожката АЕЦ през уикенда бяха изстреляни най-малко 15 снаряда, част от които повредиха здания и съоръжение, само че към този момент няма теч на радиация. Русия упрекна за офанзивите Украйна. 

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР