Кичест еньовденски венец от билки и цветя посрещна хасковлии и

...
Кичест еньовденски венец от билки и цветя посрещна хасковлии и
Коментари Харесай

Магията на Еньовден в Хасково

Кичест еньовденски венец от билки и цветя посрещна хасковлии и гостите им в парк „ Кенана “ . И тази година Община Хасково провежда „ Магията на Еньовден “ – празник на билките, здравето и българските обичаи.

Предвижда се от сутринта до вечерта венецът да остане в емблематичния хасковски парк, с цел да минат под него мало и огромно за здраве и благополучие .

Танцьорите от танцов отбор „ Южняче “ при Младежки център Хасково показаха обичайните традиции и танци за първия летен празник Еньовден и раздаваха китки от билки и цветя, с цел да стигнат наричанията за здраве до всеки хасковски дом.

В непосредствена непосредственост до венеца, до огромната сцена на „ Кенана “, към този момент втори ден се организира конна езда за деца . Всички бъдещи жокеи могат и през днешния ден да се порадват на кончетата Роко и Идалго, а под управлението на треньора Бате Енчо да получат първите уроци по езда. Досега над 150 деца са яздили гривестите коне, пристигнали в регионалния град от конен клуб „ Манолов “, Албена.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР