Киърън взе жертви в Нидерландия и Белгия. По-рано днес бе

...
Киърън взе жертви в Нидерландия и Белгия. По-рано днес бе
Коментари Харесай

Киърън взе жертви в Нидерландия и Белгия

" Киърън " взе жертви в Нидерландия и Белгия. По-рано през днешния ден бе обявено, че стихията е предизвикала гибелта на един човек във Франция, съобщи Ройтерс.

В Нидерландия един човек е умрял, смачкан от дърво, повалено от бурния вятър в южната част на страната. В Гент, в Белгия, също един човек е умрял при сходни условия.

Във Англия поривите напразно, породени от бурята, доближиха до 160 км/ч. Хиляди домове са останали без електричество, редица учебни заведения са затворени, а в транспортната мрежа е настъпил безпорядък, откакто стихията връхлетя южния английски бряг и Нормандските острови в Ламанша, съобщи ДПА.

Тази заран английската метеорологична работа анулира своя код за заплаха от мощни ветрове, само че остави кода за заплаха от втора степен за южния бряг до обяд. По данни на Агенцията за околната среда в 77 региона се чакат наводнения. Отправени са предизвестия за възможност от наводнения на 188 места из цяла Англия.

От фериботната работа оповестиха, че туристическият поток е отклонен от пристанището на град Дувър, което е било затворено заради мощните ветрове. Управата на железопътната компания " Саутърн лайн " прикани хората да работят по опция от къщи и да не подхващат пътувания, в случай че не е наложително.

Управата на графство Корнуол, Югозападна Англия, заяви, че близо 10 хиляди жилища в графството са без електрозахранване заради бурята, а също така мощните ветрове и големите талази вършат крайбрежието изключително рисково. Кралската брегова избавителна работа посъветва хората да заобикалят региона. Жълтият код за проливни дъждове е в действие за Североизточна Англия и в Шотландия до град Инвърнес до 6 ч. сутринта на следващия ден.

Междувременно някои реки в Северна Ирландия са достигнали рекордни равнища в резултат на неколкодневните поройни дъждове. Макар и тук да няма разрушения сходно на тези в Южна Англия и на  Нормандските острови, вреди са налице. Днес към момента някои железопътни и автобусни линии са били прекратени от стихията.

От отдела за инфраструктурата към държавното управление на Северна Ирландия оповестиха за " обилни наводнения " в град Даунпатрик, на юг от Белфаст, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР